11.4 C
Lloret de Mar
Fira de Berlín

Lloret participa a la fira de Berlín, amb el mercat alemany recuperant posicions

Fira de Berlín

Darreres Notícies

El turisme alemany recupera posicions i se situa com a segon mercat estranger en importància per Lloret de Mar, per davant del rus i per darrere del visitant francès. Això va ser al llarg del 2013, en què els alemanys van constituir el 12% del total de turistes (123.963 visitants) que van venir a la destinació.

Amb aquesta dada a la mà, els lloretencs s’han presentat a la fira ITB de Berlín, una de les més importants del sector. El certamen -que ha obert portes aquest dimecres per a professionals i les tanca diumenge amb públic final- compta amb empresaris de la vila i representants de l’Ajuntament. Entreells, Jordi Orobitg. El regidor de Turisme assegura que “estem contents perquè estem recuperant el turisme familiar i sènior (alemany) que havíem perdut”.

Orobitg argumenta que l’increment dels visitants alemanys s’explica, en part, per la diversificació de productes turístics i per la voluntat de posar ordre en la destinació. Afegeix que no només vénen visitants joves, sinó també de perfil familiar i sènior.

Lloret participa a la ITB de Berlín amb l’anomenat “sistema corner”, en què comparteix l’espai amb la resta de la Costa Brava i tots plegats es troben a dins del mostrador de Catalunya. La fira de turisme també és una de les més destacades en l’àmbit de les noves tecnologies, i en aquest sentit Lloret Turisme té previst concretar un seguit d’accions encaminades a projectar la imatge de la vila a través de prescriptors en línia com poden ser els bloguers.

Precisament, abans de viatjar a la capital alemanya, la destinació ha acollit una estada de bloguers. “Són aquells escriptors que detallen experiències en els seus viatges i tenen força seguidors, si els donem a conèixer la nostra oferta, els lectors del blog l’acaben coneixent també”, argumenta Orobitg.

A banda dels blog trips, Lloret ha estat el destí d’un viatge de premsa amb periodistes anglesos. La finalitat és que coneguin de primera mà el municipi i tota l’oferta que conté perquè després “en parlin amb coneixement i no ignorin la nostra realitat”.

Lloret de Mar duu a terme aquestes accions promocionals de forma habitual amb el Patronat de Turisme de Girona.

spot_img

El + Vist