14.7 C
Lloret de Mar

Lloret presenta un pla de reconversió turística per modernitzar el municipi

El grup de treball que ha desenvolupat el pla ha identificat, prioritzat i programat un total de 29 actuacions que s’hauran de dur a terme fins el 2020.

Roda de premsa
Roda de premsa

Darreres Notícies

Lloret presenta el pla operatiu per a la reconversió turística de la destinació. El document, que ha estat elaborat i consensuat per l’administració local, la Generalitat i empresaris lloretencs, agrupa les accions que serviran per modernitzar el municipi.

servicios profesionales jimenez

L’objectiu del projecte és fomentar la renovació clara i visible de Lloret, tal com ha argumentat el secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Pere Torres.

El grup de treball que ha desenvolupat el pla ha identificat, prioritzat i programat un total de 29 actuacions que s’hauran de dur a terme fins el 2020. Els àmbits d’actuació són diversos: connectivitat i mobilitat, regeneració urbana, modernització i noves inversions a la planta d’allotjament, eficiència energètica i telecomunicacions, entre altres.

De fet, les propostes que tenen un caràcter més immediat seran elaborar un pla d’usos que determini quins establiments poden haver-hi a l’avinguda Just Marlès, la conversió de Lloret en una ciutat intel•ligent, la millora i finalització del camí de ronda i fer un seminari d’urbanistes de prestigi mundial per generar noves idees arquitectòniques.

El president de la Mesa Empresarial, Josep Maria Molist, ha avançat que també s’està estudiant un projecte singular i pioner en l’àmbit turístic. Porta per nom Lloret, ciutat de la llum. Molist ha explicat que aquesta acció “pot donar una personalitat diferent a Lloret, perquè no hi ha cap més ciutat que ho tingui”. Consistirà en què una sèrie d’artistes de la llum, farien dibuixos i composicions per les parets lliures del municipi.

L’alcalde, Romà Codina, destaca que durant l’últim any han treballat molt per arribar a un consens entre tots els sectors implicats i això, assegura, serà positiu per a Lloret com a destinació i també com a municipi.

Amb aquest projecte a Lloret, el govern català implementa el pla pilot de renovacions turístiques. Aquesta iniciativa, pionera al país, respon a les directrius marcades pel Pla Estratègic de Turisme de Catalunya pel que fa a la reconversió integral de les destinacions madures.

spot_img

El + Vist