17.9 C
Lloret de Mar
Platja de Lloret

Lloret repeteix les 5 banderes blaves i rep un distintiu especial pel socorrisme

Lloret és el municipi de la Costa Brava que ofereix el servei durant un període més llarg, del 15 de maig al 15 d’octubre.

Platja de Lloret

Darreres Notícies

Lloret de Mar tornarà a tenir la bandera blava onejant a les seves cinc platges: la de Lloret, Fenals, Santa Cristina, Sa Boadella i Canyelles. Un fet que satisfà molt l’equip de govern, en veu del regidor de Medi Ambient, Jordi Orobitg.

A més, el municipi ha rebut una distinció especial en la temàtica de Salvament, Socorrisme i Primers Auxilis. Lloret és el municipi de la Costa Brava que ofereix el servei durant un període més llarg, del 15 de maig al 15 d’octubre. Un reconeixement que ja havia estat concedir l’any 2005, quan es va fer un important salt qualitatiu en el servei ampliant la temporada i els efectius.

Actualment, per garantir la seguretat dels usuaris i aconseguir que rebin una bona atenció, l’Ajuntament destina més de 375.000 euros a material i recursos humans. A més, per millorar la qualitat del servei, aquesta temporada està previst comptar amb nous equipaments a la platja de Lloret, finançats amb el Pla de Foment Territorial del Turisme del Departament d’Empresa i Coneixement.

El regidor també ha matisat que, arran de les condicions de l’última licitació dels serveis de les platges –bars, quioscos de gelats i taquilles de venda de tiquets-, s’aconseguirà una línia estètica homogènia amb les casetes municipals –socorrisme i miniclub- i s’atorgarà una coherència paisatgística amb l’entorn. Referent a les licitacions, Orobitg ha reconegut que aquest any s’han fet tard, però assegura que és una feina feixuga i important, ja que es tracta del principal valor de Lloret.

El distintiu Bandera Blava l’atorga un tribunal internacional la FEE (Fundació d’Educació Ambiental), amb la col•laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol. Aquest guardó, reconegut internacionalment, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal•lacions i la prestació òptima dels serveis, i la informació i l’educació ambiental; així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel•lent.

Jordi Orobitg ha insistit en què l’obtenció de les banderes blaves a les cinc platges de Lloret és gràcies a la bona feina feta per molts equips de govern.

spot_img

El + Vist