7.2 C
Lloret de Mar

Lloret se suma a la petició perquè la UNESCO declari la Costa Brava reserva de la biosfera

La iniciativa l'han impulsat la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme de la Costa Brava i s'espera que la demanda tingui el suport dels 22 municipis de la Costa Brava.

Darreres Notícies

L’Ajuntament vol que la Costa Brava sigui declarada reserva de biosfera per la UNESCO. Així es va aprovar al ple d’ahir a la tarda amb el suport de tots els grups.

servicios profesionales jimenez

La iniciativa l’han impulsat la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme de la Costa Brava, que inicialment volien que s’inclogués tots els municipis de l’interior, però assessorats per experts han cregut millor començar pel litoral.

S’espera que la demanda tingui el suport dels 22 municipis de la Costa Brava. Segons l’alcalde, Jaume Dulsat, és un reconeixement internacional a territoris amb valors naturals de gran rellevància que es comprometen a treballar de manera sostenible. Però matisa que en cap cas no passa per davant dels plens municipals.

A partir del setembre, els agents socials, institucionals i econòmics hauran de consensuar totes les actuacions que presentaran a l’informe final que entregaran a la UNESCO.

Això farà que el procés sigui lent, però els portaveus estan convençuts en demanar-ho. Tot i així, des del MILLOR assenyalen que ahir van votar a cegues perquè no saben ben bé què representarà a la pràctica comptar amb aquest reconeixement. I el grup d’ICV – EUiA creu que és incoherent voler que la Costa Brava sigui reserva de la biosfera, mentre es pretén tirar endavant el projecte de prolongació de l’autopista fins a Lloret, que suposarà l’eliminació de bona part de paratges naturals del municipi.

spot_img

El + Vist