23.4 C
Lloret de Mar

Lloret es torna a sumar al Gran Recapte aquest divendres i dissabte

A Lloret, l'organitza Càritas i es farà als dos Mercadona, als tres Caprabo i al Bon Preu del Rieral.

Gran Recapte del 2015
Gran Recapte del 2015

Darreres Notícies

Gran Recapte d’Aliments, aquest divendres i aquest dissabte. Lloret se suma a la campanya que es du a terme arreu de Catalunya i ho fa de la mà de Càritas. L’objectiu, tal com ha explicat una voluntària de l’entitat, Lucía Echegoyen, és triple: cobrir una necessitat, normalitzar conductes i evitar que es llancin aliments.

Tot i que s’accepten tots els aliments, Lucía Echegoyen ha matisat que són preferibles els de primera necessitat que no requereixin gaire despesa energètica per cuinar, com l’oli, la llet, la farina o els llegums cuits. Pel que fa a la pasta i l’arròs, ja en reben per altres vies de donació, tot i que sí que és necessari recollir pasta per fer sopa.

La campanya compta amb la participació de 370 municipis, entre ells, Lloret, on una seixantena de voluntaris es repartiran entre divendres i dissabte, matí i tarda, als tres supermercats Caprabo, als dos Mercadona i al Bon Preu del Rieral. La previsió és recollir al voltant de 12 tones d’aliments, com a l’últim Gran Recapte previ a les festes de Nadal.

Es calcula que arreu del territori, fan falta 27.000 voluntaris per cobrir els 2.500 punts de recollida que hi ha a Catalunya. A la província de Girona, se sumen al Gran Recapte prop de 400 establiments comercials. Les previsions són que durant aquesta edició a les comarques gironines es puguin recollir 550 tones de menjar, una xifra lleugerament superior a les 538 tones de l’any passat.

spot_img

El + Vist