24.4 C
Lloret de Mar
Administrant una vacuna a Lloret (CSMS)

Lloret tornarà a acollir una jornada de vacunació sense cita prèvia divendres

Aquest dimarts, la vacunació va anar molt bé, amb gairebé un centenar de dosis administrades, i la cita es repetirà divendres, de 8.30 a 13 hores, a la Biblioteca.

Administrant una vacuna a Lloret (CSMS)

Darreres Notícies

L’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Lloret i Tossa tornarà a organitzar un matí de vacunacions sense cita prèvia aquest divendres. L’èxit d’ahir, amb un centenar de dosis administrades en tres hores, ha portat a prendre la decisió de seguir apostant per aquest format.

Ho ha anunciat la cap d’infermeria en funcions de l’ABS, Roser Ribas, que assegura que la jornada d’ahir va anar molt bé. Es van administrar, exactament, 96 dosis. Una xifra inferior a la de la marató del dia 14, però una xifra molt bona tenint en compte que la franja horària va ser molt més reduïda.

“Portàvem una previsió de 300 dosis, però sabíem que era una fita molt optimista”, ha explicat Ribas, que ha argumentat que el que volien era trobar noves estratègies per arribar a la població i això es va aconseguir amb èxit.

“Busquem noves estratègies per arribar al màxim a la població i ens va sorprendre molt, amb tant poca estona, posar tantes dosis, així que estem molt contents”

Roser Ribas

Un dels perfils d’usuaris més nombrós va ser el de persones immigrants que tenen dificultats per demanar telemàticament. Tot i així, hi van acudir persones molt diverses i de totes les edats.

Roser Ribas reconeix que la situació epidemiològica a Lloret ara mateix està millorant, però recorda que la pandèmia segueix activa i caldrà seguir treballant de valent per poder ampliar el percentatge de població vacunada, que a la costa gironina és molt baix.

“És cert que estem en baixada de la cinquena onada, però no podem baixar la guàrdia, perquè es preveu que a la tardor hi tornem i ara hem d’aprofitar per vacunar tot el que puguem”

Roser Ribas

De moment, organitzaran una nova jornada de vacunació sense cita prèvia per a aquelles persones que encara no tenen cap dosi: perquè fins ara els ha fet por vacunar-se, perquè han passat la Covid fa poc i encara no podien vacunar-se o perquè els costa demanar hora de manera telemàtica.

La jornada es farà divendres al matí, de dos quarts de nou a una, a la Biblioteca de Lloret i s’adreça a persones majors de 12 anys que siguin usuàries de l’ABS Lloret – Tossa.

spot_img

El + Vist