22.6 C
Lloret de Mar

L’OMIC ajuda a tramitar les reclamacions dels afectats per Vueling

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor està ubicada al segon pis de l'Antic Sindicat.

Un avió de la companyia de baix cost
Un avió de la companyia de baix cost

Darreres Notícies

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor proporciona informació i gestiona les queixes i reclamacions que puguin tenir els clients de la companyia aèria Vueling, afectats per les cancel•lacions i retards que hi ha haver a principis de juliol.

El regidor Cristian Fernández ha matisat que l’OMIC no recull les reclamacions de manera directa, sinó que fa la mediació per poder fer la reclamació a l’organisme pertinent. Per tant, El servei municipal de l’OMIC, que s’encarrega dels temes de consum a Lloret, informa els clients afectats dels passos que han de seguir en cas de presentar una reclamació i s’ofereix com a mediador amb la companyia aèria. També els assenyala altres vies on presentar queixes, com l’Agència Catalana de Consum o Agència Estatal de Seguretat Aèria.

A l’hora de tramitar les reclamacions, Foment recorda que cal conservar el bitllet, el taló d’equipatge o qualsevol altre document utilitzat independentment del format.

A més, la reclamació haurà de ser clara, concisa i llegible i és important incloure amb precisió la data, l’hora, el lloc i les causes de la reclamació, així com les dades personals del reclamant i el seu vol.

L’oficina de l’OMIC està situada al segon pis de l’Antic Sindicat.

spot_img

El + Vist