16.5 C
Lloret de Mar
Els tres regidors del PSC, al centre

L’oposició carrega fort contra el PSC per la seva entrada al govern

Els socis de govern (CDC, ERC-Avancem i PSC) i el regidor no adscrit defensen que el pacte donarà estabilitat.

Els tres regidors del PSC, al centre

Darreres Notícies

L’oposició, excepte el regidor no adscrit, critica la falta de coherència del PSC en haver decidit entrar a l’equip de govern. Els motius són, sobretot, dos: el PSC va decidir trencar l’acord que tenia a l’inici del mandat per l’entrada al govern del regidor Joan Bernat, a qui el PSC havia expulsat del partit en el mandat anterior, i ara els socialistes han decidit pactar malgrat que Bernat segueix sent regidor d’ERC – Avancem; l’altre motiu, encara més criticat, és que en el ple del cartipàs el PSC va presentar una moció juntament amb altres grups per demanar que els regidors del govern municipal es rebaixessin un 20% el sou, mentre que ara han acceptat les retribucions tal com estaven marcades.

Per la seva banda, l’alcalde, Jaume Dulsat (CDC), defensa que l’acord donarà estabilitat al govern, que ara tindrà majoria absoluta amb onze regidors.

Tot i així, totes les formacions del govern asseguren que seguiran oberts al diàleg amb tots els grups municipals per arribar al màxim consens possible. Un fet molt criticat va ser que s’hagi d’incrementar la partida destinada al salari dels regidors. El primer tinent d’alcalde, Albert Robert (CDC), assenyala que aquest sobrecost serà possible gràcies al fons de contingència.

El MILLOR va ser un dels grups més crítics i va votar en contra de la modificació del cartipàs, ja que també hi va votar en contra a l’inici del mandat. Marc Fuertes critica que a partir d’ara es farà la mateixa feina a un cost molt més elevat.

El principal protagonista del ple d’aquest dilluns, Antonio Lorente, portaveu socialista, defensa que sempre han pres la decisió que han trobat més beneficiosa per a Lloret.

També des de l’equip de govern, el portaveu d’ERC-Avancem, Jordi Orobitg, recorda que des de l’inici del mandat el govern ha buscat la màxima estabilitat possible.

ICV – EUiA es va abstenir, perquè ja va votar a favor del cartipàs municipal a l’inici del mandat, però troba incoherent que el PSC, que va ser crític en el seu moment, ara hagi entrat al govern. Ho ha dit Xavier Rodríguez Pacios.

C’s va votar en contra del punt. El portaveu, Jordi Hernández, titlla els regidors del PSC de populistes.

El regidor d’ELLSSP, Paulino Gracia, que es va abstenir, els critica per demagogs i demana més seriositat a l’hora de fer política.

Finalment, el regidor no adscrit, Enric Martínez, va defensar l’acord de govern i va donar-hi el seu suport.

Tal com es va aprovar ahir, l’alcalde seguirà amb dedicació exclusiva i una retribució de 55.000 euros bruts anuals, i hi haurà tres tinents d’alcalde amb 80% de dedicació i un sou de 43.500 euros bruts a l’any i dos més amb el 70% i una retribució de 38.500 euros bruts a l’any.

Antonio Lorente té el 80% de dedicació i Cristian Fernández el 70%. A canvi, Jordi Orobitg ja no té dedicació parcial i, igual que Eduardo López, cobrarà només les indemnitzacions per assistència a plens i comissions de govern.

spot_img

El + Vist