13.8 C
Lloret de Mar

Manu Guix i Jordi Molina, caps de cartell del cicle “Música a Santa Cristina”

També hi haurà espai per a l'escena local amb l'actuació dels lloretencs "Teoria del Qua"

Jordi Molina
Jordi Molina

Darreres Notícies

Arriba una de les cites musicals més esperades de l’estiu a Lloret. Aquest divendres arrenca una nova temporada del cicle de concerts Música a Santa Cristina. Enguany l’Obreria ha programat quatre nous concerts protagonitzats per Jordi Molina, els lloretencs Teoria del Qua, X-Tamp, Manu Guix i un recital líric integrat per Beatrice Jiménez-Marconi, soprano, Albert Deprius, tenor i director i Ricardo Estrada al piano.

servicios profesionales jimenez

L’obrer Major de Santa Cristina, Arseni Frigola, explica que el certamen està plenament consolidat i que s’organitza dins de les funcions socials de l’Obreria gràcies a “la col·laboració de l’ajuntament, la diputació i d’empreses del municipi que ens donen suport”.

Com hem dit, Jordi Molina serà qui trencarà el gel aquest any. El concert, que començarà a partir de dos quarts d’11 de la nit, servirà per a presentar l’últim disc de l’artista blanenc, que va ser editat i presentat l’any passat. Els assistents podran gaudir d’un repertori totalment nou, que compta amb la tenora com a instrument principal de les peces musicals. Molina remarca, sobre el repertori, que “serà la presentació del nou disc que vaig enregistrar a finals del juliol del 2016 i que vaig presentar l’octubre a Barcelona, a l’Auditori, i a altres llocs. És tot música meva, amb un septet de grans músics, amb un repertori nou. La tenora lidera i porta la veu cantant de la música. És una experiència que, segurament, no existia en el panorama musical del país”.

La tenora és un instrument molt representatiu per l’artista. S’ha dedicat a ella de manera exclusiva durant els darrers vint anys. Considera que ofereix moltes possibilitats i que es pot integrar en molts llenguatges i estils musicals.
El concert d’aquest divendres serà especial per Jordi Molina. És blanenc de naixement però té molts vincles amb Lloret de Mar, ja que va estudiar a la destinació. A més, assegura que el paratge de Santa Cristina té una simbologia especial per ell i creu que ha marcat la seva manera de treballar com a artista. Ho justifica afirmant que “qualsevol artista que escrigui o que pinti, el que fa és expressar influències del seu ofici i les seves vivències com a persona. No sabria dir en quin percentatge però Santa Cristina segur que ha estat molt dins de la meva persona i segut que ha participen en la meva faceta artística”.

Jordi Molina és un estudiós de la música tradicional. Pel que fa a la sardana, considera que el relleu generacional serà complicat. Tot i així, creu que el nivell musical que hi ha actualment és el millor de la història i espera que tingui continuïtat.

Tothom que vulgui escoltar les peces de l’artista ho podrà fer aquest divendres, a partir de dos quarts d’11 de la nit, a la Plaça del Pi. El preu de les entrades és de 15 euros. Es poden adquirir de manera anticipada al Museu del Mar i a taquilla, el mateix dia del concert. A més, abans i després de l’actuació, s’oferirà servei de restauració.

spot_img

El + Vist