16.8 C
Blanes
Marta Anguita, ahir a la sala polivalent de la Biblioteca en motiu del passi del documental

Marta Anguita, valenta i sincera sobre l’intent d’assassinat per part de la seva parella

La projecció ahir a Lloret del documental ‘La maleta de Marta’ ha permès que la seva protagonista passi uns dies a la vila.

Marta Anguita, ahir a la sala polivalent de la Biblioteca en motiu del passi del documental

Darreres Notícies

La projecció ahir a Lloret del documental ‘La maleta de Marta’ ha permès que la seva protagonista –una dona a qui va intentar assassinar el seu marit- passi uns dies a la vila. Entre altres indrets, la Marta Anguita ha visitat els estudis de l’emissora.

Valenta, sincera, amb moltes ganes de tirar endavant i deixar enrere la brutal agressió que va patir fruit de la violència masclista durant l’any 2000. La Marta recorda que “em vaig dir que si en sortia viva, havia d’explicar la meva història per ajudar altres dones i parlar en nom de les dones assassinades”.

circo de las estrellas

En denunciar el seu cas a Amnistia Internacional, la va contactar un director de documentals i va acabar protagonitzant ‘La maleta de Marta’, estrenat l’any 2013 i projectat en festivals d’arreu d’Europa.

La Marta recull tot tipus de reaccions de part del públic. Els espectadors “han plorat, m’han felicitat, em donen suport, diu que els dono força, estan agraïts… això és la millor recompensa, ja que rebo més del que he donat”.

La Marta Anguita va patir l’intent d’assassinat per part del seu marit 15 anys enrere. Des de llavors, viu amagada i separada de les seves filles, que també estan ocultes. Afegeix que el seu agressor ja ha sortit de la presó i que li queden dos anys d’ordre d’allunyament.

Ell té llibertat i jo no, sempre miro enrere amb compte, la policia em diu que si em vol agredir ho farà, que només jo em puc protegir”.  Marta Anguita opina que les lleis no la protegeixen i que vulneren els seus drets, i que qui hauria de viure sense llibertat és el seu agressor i no ella ni les seves filles.

Tot plegat és el testimoni valent d’aquesta dona, que ha passat uns dies a Lloret en motiu de la projecció del documental ‘La maleta de Marta’.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist