11.1 C
Lloret de Mar

Una metgessa i una infermera fan una xerrada per ajudar a deixar de fumar

Sota el títol 'Deixar de fumar junts és més fàcil', Cristina Castellà i Marta Chuecos oferiran la conferència avui a les onze del matí a la sala polivalent de la biblioteca.

Campanya per deixar de fumar
Campanya per deixar de fumar

Darreres Notícies

Deixar de fumar junts és més fàcil. Aquest és el títol de la xerrada que ofereixen avui a les onze del matí la metgessa de família Cristina Castellà i la infermera Marta Chuecos.

La conferència, que s’organitza per commemorar la Setmana Sense Fum, plantejarà l’ajuda que poden donar els professionals sanitaris quan algú decideix que vol deixar de fumar. El més important, segons Chuecos, és que tingui una motivació per fer-ho.

Però Chuecos remarca el suport que poden donar un metge o una infermera amb els seus consells i indicacions o, fins i tot, amb un tractament farmacològic. A més, la infermera també considera molt important que els sanitaris aconsellin fermament els seus pacients de la importància de deixar de fumar per millorar la salut.

Segons un estudi elaborat per la mateixa Marta Chuecos el 2011, la mitjana de fumadors de Lloret era del 32%, per sobre de la mitjana catalana, que se situava en el 25%. A més, la infermera també remarca que el 2015 van deixar de fumar el 7% de les persones que van iniciar un tractament.

La xerrada d’avui començarà a les onze del matí a la sala polivalent de la biblioteca.

spot_img

El + Vist