16.5 C
Lloret de Mar
Una missa durant el confinament

Mossèn Martirià Brugada acaba la missa amb els feligresos al carrer, malgrat ser multat per la policia

Els agents van sancionar el capellà per fer missa amb una 30a de feligresos a l'església i, un cop havien marxat, va seguir la cerimònia amb els fidels a la plaça i les finestres del temple obertes. Fins i tot els va donar la comunió i assegura que no ha incomplert la normativa.

Una missa durant el confinament

Darreres Notícies

La policia municipal ha multat el rector de Lloret per haver fet missa amb una trentena de persones dins de l’església. Mossèn Martirià Brugada, però, defensa que ha actuat de manera correcta i, de fet, diumenge fins i tot va acabar la missa amb els feligresos a fora del temple i les finestres obertes.

Els fets van passar diumenge. Els agents van indicar al mossèn que encara som a la fase 0 i, per tant, els actes de culte religiós encara no es poden fer i els temples no poden obrir. Mossèn Martirià, però, assegura que això no és correcte i, de fet, indica que, seguint la normativa, durant tot el confinament ha fet missa a les onze del matí i qui ha volgut entrar a l’església ho ha pogut fer.

Els agents, però, van insistir en què estava incomplint la normativa de l’estat d’alarma i li van demanar que fes marxar la gent. En un primer moment, mossèn Martirià va dir als agents que havien de ser ells els que desallotgessin el temple.

Alguns feligresos, però, es van enfadar i va costar que sortissin. De fet, un cop els agents havien posat la denúncia i ja havien marxat encara hi havia feligresos a la plaça i, amb les finestres de l’església obertes, mossèn Martirià va acabar la missa i, fins i tot, va donar la comunió als assistents.

Així doncs, la Policia ha sancionat el rector, però ell insisteix en què no ha comès cap irregularitat i que té tot el suport del Bisbe. El que és cert, però, és que en fase 0 els temples religiosos han d’estar tancats. Es preveu que puguin reobrir a partir de la fase 1, amb el 30% del seu aforament.

spot_img

El + Vist