Divendres, 26 febrer 2021
11.3 C
Lloret de Mar
Cartell que anuncia les obres de la C-32

Nou front comú dels empresaris per reclamar el perllongament de la C-32

Han anunciat que es personaran com a demandants al TSJC. La Plataforma Aturem la C-32 critica que falten a la veritat amb la voluntat de confondre la ciutadania.

Cartell que anuncia les obres de la C-32

Darreres Notícies

El Puntet ha col·laborat en una desena de projectes vinculats a la Covid-19 al llarg del 2020

El Punt d'Informació Juvenil ha presentat la Memòria del 2020, amb totes les dades dels seus serveis.

La Piscina de Lloret, seu del Campionat d’Espanya de Natació sincronitzada, del 12 al 15 de març

La competició, que es farà en les categories aleví i infantil, reunirà 600 persones, entre participants i acompanyants,.

Viajeros Callejeros i Optica’m exposaran els seus casos d’èxit en un seminari

El seminari, organitzat pel Servei d'Ocupació Municipal (SOM), es farà demà, de 10 a 12 hores, de manera virtual i serà gratuït.

Lloret de Mar és el municipi gironí on més s’han reduït els delictes el 2020

Segons l'estadística del Ministeri de l'Interior, la tendència és de descens arreu arran de les restriccions per la pandèmia. A Lloret, han caigut a menys de la meitat, passant de 3.507 a 1.629.

Felix Duchampt, triatleta olímpic, s’entrena a la Piscina de Lloret

El francès -que té pràcticament assegurada la plaça als Jocs Olímpics de Tòquio- està a Lloret preparant-se a consciència amb una desena d'esportistes d'elit.

Nou front comú dels empresaris del territori per reclamar que es faci el perllongament de la C-32. Dies enrere les Cambres de Comerç Gironines van fer públic un manifest conjunt on defensaven una obra que consideren “essencial i prioritària”. Ara, entitats, empreses i associacions del municipi s’hi han sumat amb un comunicat per reivindicar la infraestructura. Com a resposta, la Plataforma Aturem la C-32 critica que els arguments d’aquests empresaris falten a la veritat amb la voluntat de confondre la ciutadania.

Recordem que l’alt tribunal va admetre a tràmit, a finals de gener, el recurs de les entitats contràries al projecte, que són la Plataforma Aturem la C-32 i altres 15 entitats. A més, va decidir obrir una peça separada per estudiar si atura el projecte de manera cautelar fins que es resolgui el contenciós.

Els defensors de la iniciativa, però, recorden que es tracta d’una demanda “històrica” que ja es preveia en una Pla Territorial de l’any 1995. Insisteixen que, tot i que “l’obra ha estat consensuada i definida al llarg dels anys per part dels diferents governs de la Generalitat“, mai no s’ha executat. Per tot això i pels beneficis que creuen que comportarà a Lloret de Mar, han anunciat que es personaran com a demandants al TSJC. El portaveu del manifest és Enric Dotras, president del Gremi d’Hotelers.

En aquest sentit, els que estan a favor de l’autopista asseguren que el municipi és menys competitiu per les males connexions per carretera i afirmen que no hi ha cap població com Lloret de Mar a Catalunya, amb més de 40.000 habitants, sense connexió directa amb una via ràpida. Per tant, consideren que es tracta d’una “necessitat per al territori, per al seu desenvolupament econòmic i per a la seva futura projecció”. A més, remarquen que l’actual proposta és la que té menor afectació ambiental de totes les que s’han promogut al llarg dels últims 27 anys. Per tot això, esperen que el TSJC decideixi no aturar les obres de manera cautelar.

Entre els signants del document hi ha diverses entitats lloretenques, com el Gremi d’Hostaleria, la Mesa Empresarial de Turisme, el Club d’Economia, l’Associació de Comerciants, la de Bars i Restaurants, l’Associació de Taxis, així com la Cambra de Comerç de Girona, l’Associació ‘La C-32 per Lloret”‘ i Parcs Aquàtics de la Costa Brava, entre d’altres.

El departament de Territori i Sostenibilitat va aprovar el projecte de perllongament de la C-32 el juliol del 2016 i la voluntat inicial era començar les obres a la tardor. El projecte, però, s’ha retardat i la intenció és que comencin aquest mes de març.

La Plataforma Aturem la C-32, però, confia en què el TSJC acceptarà la seva petició d’aturar els treballs de manera cautelar. En aquest sentit, un portaveu de l’agrupació, Jordi Gaitán, creu que el manifest dels empresaris demostra la por que tenen que la justícia doni la raó a la plataforma.

La Plataforma ha enviat un comunicat per criticar el manifest dels empresaris favorables a l’arribada de l’autopista a Lloret. Els contraris al projecte asseguren que el document falta a la veritat per confondre la ciutadania. Per exemple, pel que fa al finançament de l’obra.

A més, Aturem la C-32 denuncia que els empresaris de la zona han signat el manifest “sense cap mena de respecte per la preservació del medi ambient, just l’any internacional del turisme sostenible”. I afegeixen que es tracta del manifest d’una minoria.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.