8.3 C
Lloret de Mar

Nova fita de la científica lloretenca Laura García-Prat

És una de les investigadores que han descobert com mantenir el cos jove malgrat l’edat a través d'uns fàrmacs que activen les 'cèl·lules mare' musculars.

Instrumental d'investigació
Instrumental d'investigació

Darreres Notícies

La lloretenca Laura García-Prat és una de les investigadores que han descobert com mantenir el cos jove malgrat l’edat i el pas del temps a través d’uns fàrmacs que activen les ‘cèl·lules mare’ dels músculs. Ella forma part d’un equip de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), que ha publicat el treball a la revista ‘Nature’.

De moment, les proves fetes pels investigadors només s’han fet amb ratolins. Però asseguren que també tindran efecte en els humans, perquè les molècules involucrades són les mateixes.

Laura García-Prat, llicenciada en Biotecnologia, explica que el descobriment consisteix en “uns fàrmacs que potencien certs mecanismes i aquests cèl·lules -que amb l’envelliment deixen de funcionar- ara formen de nou el múscul com si fossin joves“.

De moment, els fàrmacs funcionen amb ratolins. I també s’han provat en cèl·lules humanes, però no en persones vives. Segons la lloretenca, l’estudi ha permès explicar perquè aquests fàrmacs allargaven la vida de micos i ratolins. El proper pas és provar-los en humans, cosa que ha d’arribar a llarg termini.

Laura García-Prat afegeix que el treball publicat a la revista ‘Nature’ és la seva tesi doctoral i ha requerit cinc anys de “feina intensa” per part de tot un equip d’investigadors de la UPF. Conclou que si bé s’ha fet un pas fonamental, encara queda força camí per recórrer.

spot_img

El + Vist