9.4 C
Lloret de Mar

Novetats destacades a l’arribada dels Tres Reis d’Orient d’aquest diumenge

L'Ajuntament ha modificat els horaris i la principal novetat és que els Reis recolliran les cartes dels infants de 17 a 19 hores al passeig Verdaguer.

L'arribada de Ses Majestats del 2019
L'arribada de Ses Majestats del 2019

Darreres Notícies

Novetats destacades aquest any per rebre els Tres Reis d’Orient a Lloret de Mar, aquest diumenge, 5 de gener. Com és habitual, Ses Majestats arribaran en vaixell a l’alçada del Museu del Mar, però la novetat més destacada és que l’entrega de cartes es farà allà mateix, entre les cinc i les set de la tarda.

L’Ajuntament habilitarà unes haimes perquè els Reis puguin atendre tots els infants que ho vulguin. El regidor de Festes, Cristian Fernández, argumenta que últimament es feia molt tard i amb aquesta novetat volen que els més petits puguin donar la carta en una hora raonable, encara de dia i sense que faci tant de fred.

Cavalcada 2019 (NRLL)

Així doncs, un cop hagin recollit totes les cartes, Ses Majestats aniran fins a l’Ajuntament. Tot seguit, es farà el video mapping a la façana de la Casa de la Vila i, cap a les vuit del vespre sortirà la cavalcada. Segons el regidor, una hora similar a la que acabava sortint els últims anys.

El ‘video mapping’ a la façana de l’Ajuntament (Ajuntament de Lloret de Mar)

Les novetats presentades per l’Ajuntament han generat moltes crítiques a través de les xarxes socials. El regidor les recull, però demana una oportunitat a la ciutadania perquè està convençut que aquests canvis són per anar cap a millor. Això sí, reconeix que si cal rectificar en properes edicions, ho faran sense dubtar. Tot i així, Cristian Fernández ha insistit en què la intenció és ser molt curosos amb els horaris per evitar que es vagi amb retard.

La rua, com és habitual, recorrerà el passeig des de l’Ajuntament fins a la Riera i pujarà per l’Avinguda Just Marlès fins a la terminal d’autobusos. Per poder rebre els Reis Mags com cal, la Policia Local ha programat una sèrie de restriccions de trànsit per aquest diumenge.

Mapa de la cavalcada (Policia Local de Lloret de Mar)

Pel que fa a l’estacionament, estarà prohibit aparcar a la calçada exterior del passeig Agustí Font i del passeig Jacint Verdaguer, així com a l’avinguda Just Marlès. La prohibició serà de dotze del migdia a deu de la nit. El cap de la Policia Local, Joaquim Martín, demana comprensió a la ciutadania i argumenta per què es prohibirà estacionar des del migdia.

També hi haurà restriccions pel que fa a la circulació. En aquest cas, el primer tall es farà a la calçada exterior del passeig Agustí Font i del passeig Jacint Verdaguer, de les dues de la tarda a les deu de la nit. Més tard, a dos quarts de quatre, es tallarà l’avinguda Just Marlès en direcció al passeig marítim. L’altre sentit es tallarà a partir de les set de la tarda. La via es tornarà a obrir en els dos sentits de la marxa a les onze de la nit. I les restriccions també afectaran la calçada interior del passeig Jacint Verdaguer i la plaça de la Torre entre les quatre de la tarda i les nou de la nit.

Davant d’aquestes afectacions, el responsable de la Policia Local demana comprensió als veïns. I també recorda que cal ser prudents amb els infants a l’hora de la cavalcada. En aquest sentit, remarca que no cal perdre el cap a l’hora d’agafar els caramels que es llancen a la rua.

spot_img

El + Vist