10.2 C
Lloret de Mar

El parc infantil de la plaça Esteve Fàbregas s’amplia amb elements de joc inclusius

Permeten l’accés als nens amb discapacitat física o psíquica, i també als usuaris amb problemes de mobilitat, que juguen plegats amb la resta.

El parc infantil de Fenals, amb elements inclusius de joc
El parc infantil de Fenals, amb elements inclusius de joc

Darreres Notícies

Lloret de Mar ha dotat el parc infantil de la plaça Esteve Fàbregas, a Fenals, amb elements de joc inclusius. L’indret s’ha ampliat amb un seguit de gronxadors, rampes, estructures i plataformes que permeten l’accés als nens amb discapacitat física o psíquica, i també als usuaris amb problemes de mobilitat.

Segons fonts municipals, la finalitat és que els infants amb discapacitat puguin gaudir del parc i que ho facin interactuant amb la resta d’usuaris. D’aquí ve el concepte d’inclusió. Jordi Orobitg, regidor de Medi Ambient, explica que “fruit de la sensibilitat de la nostra societat, donem resposta a la demanda inclusiva amb elements de joc per als col·lectius amb dificultats perquè gaudeixin dels espais públics”.

Aquesta actuació va ser una demanda dels veïns del barri de Fenals, que es va vehicular a través dels Pressupostos Participats de l’any 2016. La inversió supera els 50.000 euros.

Però aquest no és l’únic parc infantil amb elements inclusius de Lloret. Orobitg recorda que “ja en tenim al parc de Can Sabata, on hi ha un parell elements inclusius, com uns gronxadors, i aquest espai de Fenals és el primer parc íntegrament per a persones amb discapacitat“.

Actualment, el municipi compta amb 26 parcs infantils que s’han anat renovant en els darrers anys. La voluntat de l’Ajuntament és anar-los ampliant amb elements de joc inclusius.

spot_img

El + Vist