14.7 C
Lloret de Mar

Es pinta de vermell el llaç que hi ha a la rotonda de la riera de Lloret

La Junta Electoral obliga els ajuntaments de la Selva a retirar símbols polítics dels espais públics, arran d'una queixa de C's.

Avui s'ha pintat el llaç de color vermell
Avui s'ha pintat el llaç de color vermell

Darreres Notícies

Aquesta mitjanit comença la campanya electoral del 21 de desembre. Dies abans que s’iniciï aquest període, la junta electoral de Santa Coloma de Farners ha instat els ajuntaments de la comarca que retirin tot tipus de contingut propagandístic d’àmbit polític. Ho ha anunciat a través d’un acord, en què es prohibeix l’ús partidista d’edificis o béns municipals.

servicios profesionales jimenez

A més, també s’ha acordat que els consistoris no puguin realitzar actuacions que suposin prendre partit o afavorir una o altra formació política. Això, inclou la col·locació d’estelades, cartells, pancartes o qualsevol símbol que, segons recull el comunicat, “trenqui la posició de neutralitat”. Es fa referència expressa als llaços grocs en suport als Jordis i als consellers cessats que es troben a presó. Tots aquests acords són vigents durant el procés electoral, fins a la seva finalització.

L’acord de la Junta Provincial arriba arran d’una queixa de Ciutadans. La formació demanava la retirada dels balcons dels ajuntament de diferents cartells i símbols en favor de la independència i dels membres cessats del govern de la Generalitat.

En el cas de Lloret, recordem que al balcó de l’Ajuntament, a la plaça de la Vila, hi ha penjada una pancarta que demana “llibertat presos polítics”, la qual es va col·locar a petició del Comitè de Defensa de la República. No és però l’únic símbol que se solidaritza amb els membres del govern Puigdemont i els ‘Jordis’ que són a la presó.

Les reaccions no s’han fet esperar. El regidor de Ciutadans a Lloret de Mar, Jaime Muzas, valora l’acord de manera positiva i defensa la neutralitat dels espais públics. Assenyala que “estem farts, defensem que els espais públics són de tots, mentre són altres els què opten per allò de ‘els carrers seran sempre nostres’, el nostre grup defensa la neutralitat i confiem en què el govern municipal complirà els acords de la Junta”.

En aquest sentit, des de l’equip govern, Jordi Orobitg, regidor d’ERC, ha assegurat que estudiaran l’acord i decidiran quin camí adopten. A més, ha qualificat l’actuació de Ciutadans com intent per silenciar la que, segons diu, és la realitat de Catalunya, amb uns empresonaments que considera clamorosos.

Pel que fa al llaç que hi ha a la rotonda de la riera, Orobitg assenyala que ha estat una decisió seva i explica que “l’adquisició del llaç no s’ha fet amb la voluntat de reivindicar la llibertat dels presos polítics. Nosaltres al llarg de l’any tenim altres fites marcades al calendari, com poden ser els afectats pel càncer o el sida i l’Ajuntament se’n fa ressò amb lemes representatius i la voluntat era utilitzar el símbol en aquestes dates”L’esmentat llaç -que originalment era de color groc- avui s’ha pintat de vermell per donar compliment a l’acord de la junta i de pas estar en sintonia amb les festes de Nadal.

D’altra banda, pel que fa a la campanya electoral pel 21 de desembre, els dos regidors han comentat les línies principals de les seves formacions.

Segons Jaime Muzas, Ciutadans vol oferir un missatge en positiu en què es vol donar protagonisme a temes que considera importants com el treball, la sanitat o l’educació. Aquest dijous, a les 19:00 h, a la sala polivalent de la Biblioteca, hi haurà un acte de campanya de la formació en què es posarà sobre la taula la situació dels autònoms, amb la visita del diputat i portaveu de la Comissió de Treball, Sergio Del Campo.

Per la seva part, Jordi Orobitg, que és el número 6 de la llista d’ERC a Girona, creu que és una campanya condicionada pels empresonaments. Assenyala que la voluntat principal del seu partit és poder implantar la república.

spot_img

El + Vist