20.1 C
Lloret de Mar
Usuaris connectant-se a Internet, a primera línia de mar

La platja gran de Lloret estrena xarxa ‘Wi-Fi’ “gratuïta, potent i d’alta velocitat”

Els usuaris només han de cercar l’opció @LloretdeMar i podran navegar per Internet de manera il·limitada.

Usuaris connectant-se a Internet, a primera línia de mar

Darreres Notícies

En plena temporada turística, Lloret de Mar estrena Wi-Fi gratuït a la platja gran. El servei -que és públic i obert a tothom- es troba en funcionament des de la setmana passada. Segons fonts municipals, en un sol dia es van registrar 25.000 mòbils que tenien el Wi-Fi activat a la platja i d’aquests, més de 3.000 es van connectar a la xarxa de l’Ajuntament.

Segons el regidor de Noves Tecnologies i alcalde accidental, Albert Robert, feia temps que treballaven per oferir aquest servei. Tenien clar que havia de ser una Wi-Fi “potent” i de “velocitat alta”.

La Wi-Fi gratuïta s’ofereix aquest estiu i al llarg de tot l’any des de la platja gran de Lloret, on hi ha onze punts d’accés. La manera de connectar-se és molt senzilla. Els usuaris només han de cercar l’opció @LloretdeMar i podran navegar per Internet de manera il·limitada.

La xarxa Wi-Fi també ofereix informació municipal sobre esdeveniments, agenda d’activitats i l’estat de la platja. A més, es poden consultar qüestions relacionades amb el comerç, la restauració i l’oferta de lleure. El sistema facilita la informació en l’idioma que l’usuari tingui predeterminat al telèfon o dispositiu mòbil.

Albert Robert defensa que la idea és veure com funciona -“crec que anirà molt bé“, diu- i l’any vinent ampliar el servei a “la platja de Fenals i a l’eix comercial del carrer Sant Pere i de la Vila”.

La implantació del Wi-Fi gratuït suposa un pas més en l’objectiu de Lloret de convertir-se en Destinació Turística Intel·ligent o ‘smart city’. A més d’oferir aquest servei a turistes i residents, una altra finalitat –no menys important- és recollir dades sobre els usuaris. Com per exemple el temps i l’ús de les connexions.

Amb 1.175.487 viatgers i 5.411.591 pernoctacions, Lloret de Mar es manté com una de les principals destinacions turístiques de l’Estat espanyol.

spot_img

El + Vist