16.5 C
Lloret de Mar
Albert Fernández Terricabras

El president de la Corporació nega haver coaccionat ningú per aconseguir finançament

Ho ha dit en resposta a la denúncia presentada per la formació En Lloret Sí Se Puede i que el jutjat de Blanes ha anunciat que investigarà.

Albert Fernández Terricabras

Darreres Notícies

El president de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Albert Fernández Terricabras, nega haver coaccionat cap usuari de l’hospital sociosanitari de Lloret perquè deixés la seva herència a l’organisme amb l’objectiu d’aconseguir finançament per al centre. Ho ha dit en resposta a la denúncia presentada per la formació En Lloret Sí Se Puede i que el jutjat de Blanes ha anunciat que investigarà.

El regidor Paulino Gracia, d’ELLSSP, va denunciar que el president de l’organisme havia demanat a l’Ajuntament que aconseguís que un usuari determinat que estava en els últims dies de la seva vida donés la seva elevada herència. Un fet que Terricabras nega, tot i que reconeix que va fer saber als diferents grups municipals que calia aconseguir donacions per finançar el sociosanitari.

Terricabras ha criticat, a més, que sigui Paulino Gracia qui ha presentat la denúncia, quan ell no estava present en el moment de la reunió en què es va tractar aquest punt. Gracia, per la seva banda, creu que el president de la Corporació va esperar el moment en què els regidors d’esquerres no hi eren per fer la proposta. Paulino Gracia ha matisat que, tot i que Terricabras no fes referència a cap nom concret, sí que parlava d’un usuari determinat.

Terricabras ha assegurat que no té cap problema en explicar al jutge tota la veritat i ha lamentat que, per la seva voluntat de ser transparent amb els regidors lloretencs, se l’hagi acabat denunciat per uns fets com aquest. Sobre el sociosanitari, també ha fet referència a les queixes rebudes per part de diversos usuaris sobre la mala qualitat del menjar que se serveix. Terricabras reconeix que “no és el millor menjar del món”, però “la qualitat és acceptable”.

Mentre el jutjat de Blanes segueix amb la investigació dels fets, la relació entre l’Ajuntament i la Corporació segueix crispada. Fins al punt que la setmana passada s’havia convocat la primera comissió de seguiment de l’hospital sociosanitari i la direcció de l’organisme no va assistir a la reunió. Albert Fernández Terricabras ha reconegut la seva absència, tot i que assegura que van avisar l’alcalde. Els motius, argumenta, són diversos: d’una banda, va demanar que la trobada se celebri un cop s’hagi reunit el consell rector, que és l’òrgan de govern de la Corporació i que té programat trobar-se el 13 de juny, de l’altra, creu que és l’organisme qui ha de decidir els representants que participaran a la reunió, i no pas l’Ajuntament. Finalment, Terricabras demana als regidors que siguin més constructius i no ataquin tant la Corporació.

Unes paraules, tant les referents al menjar com a les reunions, que han indignat Paulino Gracia.

Tal com va anunciar l’alcalde a la ràdio, la comissió de seguiment de l’hospital sociosanitari té previst trobar-se a finals de juny.

spot_img

El + Vist