11.1 C
Lloret de Mar

Presó sense fiança per a la presumpta assassina de la noia trobada en un bidó

El jutge ha enviat a la presó sense fiança la tarotista detinguda pel crim del bidó de Lloret.

El bidó on hi havia el cadàver
El bidó on hi havia el cadàver

Darreres Notícies

El jutge ha enviat a la presó sense fiança la tarotista detinguda pel crim del bidó de Lloret. Tot i així, Norma Beatriz Kuike, imputada per un delicte d’assassinat, assegura que la víctima, que estava deprimida i tenia intencions suïcides, es va clavar una xeringa al pit.

La policia va detenir Kuike al seu país d’origen, l’Argentina, el juny del 2013, després que es trobés el cos de la víctima. La detinguda va arribar divendres a Espanya, extradida des de Buenos Aires, i aquest dilluns ha passat a disposició judicial al jutjat de Blanes. Kuike ha declarat per videoconferència des de la presó d’Alcalá Meco.

La suposada autora material del crim ha assegurat que va fugir espantada quan la víctima es va clavar una xeringa al pit i que es pensava que seguia viva. En la declaració d’aquest dilluns, la imputada ha negat tenir res a veure amb la desaparició d’Ana Maria Martos. El cos de la noia es va trobar nou anys després que el pare en denunciés la desaparició, enterrat en un bidó ple de ciment, que estava amagat en una parcel•la de Lloret.

Per aquests fets ja es va detenir Josep Maria Tarraguell, que en el seu moment va confessar que s’havia encarregat d’amagar el cadàver, tot i que sempre ha negat tenir res a veure amb la mort de la noia. De fet, el seu advocat, Carles Monguilod, remarca que Tarraguell ni tan sols ha dit mai que Martos fos assassinada per ningú, ja que no en sabia les causes de la mort.

Monguilod destaca que no hi ha proves científiques que indiquin que Martos va morir assassinada i que si es tractés d’una mort natural, el delicte d’amagar el cadàver hauria prescrit. En aquest sentit, l’advocat recorda que el que ha de determinar la causa de la mort ha de ser una prova científica.

Sigui com sigui, les versions de Tarraguell i de Kuike, són diferent. Només per començar, segons Tarraguell, ell va anar a buscar a Kuike i a Martos a l’estació de Blanes i les va portar a casa seva. Allà, va deixar-les al pàrquing mentre preparava alguna cosa de menjar, però quan va tornar a baixar, Martos era morta i Kuike, que plorava al costat, li va demanar que fes desaparèixer el cos i el va amenaçar amb màgia negra si no ho feia.

Kuike, en canvi, assegura que ella va arribar a l’estació de Blanes sola i que va ser després que Martos li va trucar perquè estava trista. En trobar-se, Kuike i Tarraguell la van voler portar a casa els seus pares, però abans van fer una parada a casa de Tarraguell. Allà, l’home hauria pujat al domicili i Kuike hauria anat al lavabo. En baixar, assegura la imputada, s’hauria trobat Martos morta i hauria marxat espantada. Diu, però, que després va parlar amb Tarraguell i que, quan aquest li va dir que l’havia enterrat en un bidó, no s’ho va creure i va pensar que la noia seguia viva.

Tot i així, després de prendre-li declaració, el jutge ha enviat Kuike a la presó sense fiança per un delicte d’assassinat. El mòbil del crim podria ser econòmic.

La dona sempre ha negat que la víctima li deixés grans quantitats de diners ni tampoc que li cedís alguna propietat. Però el jutge remarca que, a partir de les declaracions de testimonis i de la investigació de diferents comptes bancaris de la víctima, hi ha indicis suficients que fan sospitar que Kuike es va apropiar dels béns i els diners de Martos.

Recordem que l’última senyal de vida que hi havia d’Ana Maria Martos abans que la seva família denunciés la seva desaparició va ser el 18 de gener del 2004 a Sant Feliu de Llobregat, d’on era ella. Nou anys més tard es va trobar el cadàver i es van detenir els presumptes sospitosos del crim. Un parell de trucades anònimes a una associació de familiars de persones desaparegudes van posar la policia espanyola sobre la pista dels sospitosos de l’assassinat.

spot_img

El + Vist