14.3 C
Blanes
Objectiu dels tallers: prevenir la violència sexista

Prevenir la violència sexista a l’escola, des de ben petits

Totes les escoles de Lloret de Mar incorporaran, a partir del curs vinent, uns tallers per a prevenir la violència domèstica. La novetat de les sessions és que es faran amb nens de 8 i 10 anys, a més d’alumnes de Secundària. El motiu és que es vol treballar la igualtat entre sexes amb els […]

Objectiu dels tallers: prevenir la violència sexista

Darreres Notícies

Totes les escoles de Lloret de Mar incorporaran, a partir del curs vinent, uns tallers per a prevenir la violència domèstica. La novetat de les sessions és que es faran amb nens de 8 i 10 anys, a més d’alumnes de Secundària. El motiu és que es vol treballar la igualtat entre sexes amb els més petits, per tal d’incidir en les conductes i les relacions del futur.

Tot plegat ho ha donat a conèixer la regidoria de la Dona de l’Ajuntament, que destaca que tots els centres de Lloret -els públics i el concertat- s’han sumat a la iniciativa. En aquest sentit, Lloret segueix l’exemple de la població de Palafrugell, on el pla ha tingut força èxit. Idoia Saracíbar, regidora de la Dona, afegeix que els mateixos alumnes seran els protagonistes dels tallers. Un dels objectius principals és que es qüestionin “els estereotips de gènere que reben de l’entorn, de la televisió, la publicitat, de cançons, de cinema… per tal que no creixin amb unes creences errònies”.

Els tallers tindran lloc a Primària i Secundària. Els més petits, els alumnes de 8 anys, duran a terme el treball a través d’un conte en què una nena vol ser bombera, una feina vinculada normalment als homes. Els nens de 10 anys, que fan 6è de Primària, explicaran quins tasques fa a casa la mare i quines fa el pare. A Secundària, els alumnes de 2on d’ESO treballaran el concepte de l’amor romàntic, “ja que estan a l’edat dels primers amors, en què els agrada un o altre”.

Els tallers arribaran també als més grans. A través d’una obra de teatre, els de 4rt d’ESO analitzaran l’assetjament a través de les xarxes socials. Idoia Saracíbar destaca que el projecte s’articula al voltant de tres grans objectius: “educar en la igualtat, prevenir les relacions violentes, i aprendre a respectar els drets d’un mateix i dels altres”.

Els tallers de prevenció de violència domèstica es duran a terme el curs 2014-2015 a totes les escoles i als instituts de la vila.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist