21.2 C
Lloret de Mar

El programa de parelles interreligioses es vol estendre arreu de Catalunya

El 2014 es va iniciar una prova pilot a Lloret que ha tingut molt bons resultats.

Les voluntàries lloretenques
Les voluntàries lloretenques

Darreres Notícies

La Generalitat vol estendre el programa de parelles lingüístiques interreligioses arreu de Catalunya, segons informa l’Agència Catalana de Notícies. La iniciativa, que s’emmarca dins del Voluntariat per la Llengua, va néixer ara fa dos anys com a prova pilot a Lloret de Mar i fins ara a la província ja s’han creat una seixantena de parelles, sumant-hi Salt i Olot.

Els participants són sobretot catòlics laics, musulmans, ortodoxos i sikhs. Parlar de religió al mateix temps que aprenen català els permet trencar tabús, però les parelles també conversen sobre multitud d’altres temes.

Les catòliques Núria Prats i Lurdes Alatriste, la musulmana Mariam Maatoug i l’ortodoxa Katerina Velikaya viuen a Lloret, tenen entre 28 i 51 anys i es van conèixer gràcies a la prova pilot de les parelles interreligioses, tot i que en el seu cas han creat un grup de quatre persones. Coincideixen a explicar que la religió, per a cap d’elles, ha estat un fre a l’hora de conèixer-se.

La Núria Prats afegeix que està molt contenta perquè el programa li ha permès fer noves amigues amb qui no s’hauria imaginat mai que podria connectar tant.

Katerina Velikaya, que és russa, es va apuntar al programa per integrar-se i per poder ajudar els seus fills. Per a la Katerina no és cap obstacle que les integrants del grup siguin de diferents religions. En els mateixos termes s’expressa Mariam Maatoug, que va venir del Marroc.

Ara, l’objectiu de la Generalitat passa per estendre les parelles lingüístiques interreligioses arreu de Catalunya, tal com es va exposar en una jornada celebrada aquest dilluns.

spot_img

El + Vist