13.7 C
Blanes
Una imatge de la Marta, en el documental

Projecció de ‘La maleta de Marta’, que trenca tòpics sobre la violència masclista

El passi avui a Lloret comptarà amb la mateixa protagonista, una dona que gairebé va morir després de ser apunyalada pel seu marit.

Una imatge de la Marta, en el documental

Darreres Notícies

Avui es projecta a Lloret de Mar un documental que pretén trencar tòpics sobre la violència masclista. Es titula ‘La maleta de Marta’ i comptarà amb la mateixa protagonista, una dona que gairebé va morir després de ser apunyalada pel seu marit. Des de llavors viu amagada, sota la protecció d’Amnistia Internacional.

Però la Marta és valenta. Tot i estar amenaçada, ha volgut donar la cara i explicar la seva experiència i situació, per cridar l’atenció d’una societat encara no prou informada ni conscienciada sobre la violència de gènere.

Mercè Serrano, tècnica de la regidoria de la Dona, exposa que “la Marta és una dona que ha patit violència masclista per part de la seva exparella, a la maleta hi porta les seves vivències i també esperança”.

Serrano recull la idea amb què es va elaborar el documental ‘La maleta de Marta’: trencar tòpics sobre la violència contra les dones com que “el maltractador té poca cultura o és de classe baixa, això no és cert, en aquest cas la Marta i el seu parit tenien una posició alta i també hi havia violència”.

L’acte inclou la projecció del documental i el posterior col•loqui amb la protagonista, la Marta. A les 7 de la tarda comença el passi de ‘La maleta de Marta’. Serà a la sala polivalent de la Biblioteca.

Aquest esdeveniment és, sens dubte, la proposta més destacada enguany dins del programa sobre la lluita contra la violència masclista. La darrera activitat serà el Consell de Dones, el proper 16 de desembre.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist