21.1 C
Lloret de Mar
Un autobús de Sarfa, a la terminal de Lloret

El recurs de Sarfa farà retardar l’entrada en funcionament del nou servei de transport urbà

Sarfa ha presentat a la Generalitat un recurs especial en matèria de contractació contra la concessió del servei de transport urbà de Lloret a l'empresa Barcelona Bus.

Un autobús de Sarfa, a la terminal de Lloret

Darreres Notícies

El nou transport urbà de Lloret començarà a funcionar més tard del que estava previst. El motiu és que l’empresa de transport Sarfa ha presentat a la Generalitat un recurs especial en matèria de contractació contra la concessió del servei a l’empresa Barcelona Bus, del grup Sagalés.

El regidor de Transports, Antonio Lorente, ha explicat que en aquest recurs, Sarfa demana que se li ensenyi la informació que Sagalés va presentar de manera confidencial. L’edil ha apuntat que presentar informació confidencial es permet per llei i que Sarfa també en va presentar. En aquest sentit, Lorente assegura que tot el procediment s’ha fet de manera correcta i no entén el recurs. El regidor lamenta que qui sortirà més perjudicat de tot plegat són els ciutadans.

Recordem que en el ple del mes de febrer, l’Ajuntament va adjudicar a Sagalés la gestió del transport urbà durant quatre anys. El Govern municipal argumenta que va aconseguir més puntuació que l’altra empresa que pugnava pel servei, que és Sarfa. L’empresa que havia prestat el servei en els últims 50 anys, Transports Pujol, no es va presentar al concurs.

La previsió del consistori era que el nou servei estigués en marxa abans de l’estiu, però el recurs presentat per Sarfa provoca que tot plegat es retardi i podria ser que no entrés en funcionament fins a finals d’any. Tot i així, Antonio Lorente insisteix que la ciutadania ha d’estar tranquil•la perquè fins que no entri en funcionament el nou servei, l’empresa Transports Pujol seguirà oferint el bus urbà.

Segons publicava fa uns dies el diari Punt Avui, les millores que va oferir Sagalés són per valor de 230.000 euros i consisteixen, entre altres coses, en una màquina expenedora automàtica de venda de títols, informació i atenció a l’usuari a Lloret per la terminal d’autobusos, equipament wifi i videovigilància als vehicles. També es preveu instal•lar panells informatius a les parades i sistemes d’informació del servei amb codi BiDi i codi QR.

spot_img

El + Vist