19.4 C
Lloret de Mar
Cartell de la campanya

Salut vol conscienciar els grups de risc, sobretot les embarassades, perquè es vacunin de la grip

La campanya ha començat avui a tots els ambulatoris de Catalunya i s'adreça a les embarassades, les persones més grans de 60 anys, els malalts crònics, les persones amb obesitat mòrbida o els professionals de la salut.

Cartell de la campanya

Darreres Notícies

Només un 3% de les embarassades es vacunen contra la grip. Una xifra molt baixa que els professionals de la salut volen revertir. És un dels objectius de la campanya de vacunació que ha començat avui als ambulatoris d’arreu de Catalunya.

La cap d’infermeria de l’Àrea Bàsica de Salut de Lloret i Tossa, Marta Chuecos, argumenta que moltes embarassades tenen por de danyar el fetus amb les vacunes, però alerta que és més perillós que no es vacunin i afegeix que l’antídot protegeix tant les dones com els nadons. Recorda, a més, que durant l’embaràs es produeixen canvis immunològics i cardiopulmonars que afavoreixen la infecció per grip. En cas de contreure-la, una embarassada té més risc de complicacions, hospitalitzacions i, fins i tot, la mort. Marta Chuecos recorda que la vacuna es pot administrar en qualsevol moment de l’embaràs, durant els dos mesos que dura la campanya, i no té efectes adversos greus.

A banda de les embarassades, la campanya incideix en la vacunació de la resta de grups de risc, que són les persones més grans de 60 anys, malalts crònics, amb obesitat mòrbida o professionals de la salut. Marta Chuecos reconeix que la grip, tot i que és molestsa, és una malaltia molt poc greu per a la majoria de la població, però insisteix que en els col•lectius de risc pot tenir efectes molt negatius.

La temporada passada, es van registrar 90 morts i 600 casos greus de grip. Tot i així, la cap d’infermeria lamenta que la població no és conscient de la gravetat que pot tenir el virus en aquests grups un any en què el virus sigui fort.

Les vacunes estaran disponibles a tots els CAP durant dos mesos. Com a novetat, les més de 3.000 farmàcies comunitàries impulsen aquest any la campanya de vacunació.

spot_img

El + Vist