10.6 C
Lloret de Mar
Infocàncer

S’amplia a 24 hores el telèfon d’atenció a malalts de càncer i familiars

A més, està operatiu els 365 dies de l'any.

Infocàncer

Darreres Notícies

L’associació que lluita contra el càncer ha ampliat el telèfon gratuït d’assessorament als malalts i familiars les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any. És el 900 100 036.

La presidenta de l’entitat a Lloret, Cristina Pané, ha explicat que la idea és que quan una persona pateix angoixa i insomni a la nit perquè li han diagnosticat un càncer tingui un telèfon on li puguin resoldre tots els dubtes que se li plantegin. La línia ofereix informació i assessorament tant mèdic com psicològic. Cristina Pané remarca que el telèfon s’adreça al malalt, però també als familiars.

El telèfon porta per nom INFOCÀNCER. Hi treballa un equip de 20 professionals especialitzats en atenció telefònica, metges, psicòlegs i treballadors socials. El servei compta amb un geolocalitzador que permet atendre en català totes les trucades provinents de Catalunya.

El telèfon INFOCÀNCER va atendre unes 13.400 trucades l’any 2017. Un increment molt significatiu respecte a l’any anterior, quan es van registrar 4.000 trucades.

spot_img

El + Vist