11.1 C
Lloret de Mar

La secció canina de la Policia Local permet posar 426 multes per tràfic de drogues

És una de les dades més destacades del balanç que ha presentat el cos policial sobre el 2017.

Gos i agent de la Secció Canina
Gos i agent de la Secció Canina

Darreres Notícies

A través de la secció canina, la Policia Local de Lloret ha posat 426 multes relacionades amb el tràfic de drogues aquest 2017. Aquesta és una de les dades més destacades del balanç que ha presentat el cos policial.

Durant aquest any, ha localitzat 530 grams de marihuana, 200 grams d’haixix, 80 dosis de cocaïna i 33 pastilles d’èxtasi. Aquests estupefaents s’han trobat principalment durant el patrullatge al carrer. El regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Lluís Llirinós, explica que “les dades són del ‘pequeño menudeo’, que és tot el que retirem de la circulació al carrer. La secció canina ens dóna un plus, perquè les persones no detecten aquests estupefaents i ells sí que ho fan”.

A banda d’aquestes actuacions, també s’han produït intervencions de major magnitud. Aquestes han comptat amb la col·laboració d’altres cossos de seguretat i han necessitat un procés més llarg, a causa dels tràmits judicials.

Pel que fa a les 426 denúncies tramitades sobre tràfic de drogues, la sanció per a cadascuna és de 300 euros com a mínim. De moment, s’han ingressat prop de 16.000 euros, a través del pagament immediat. A més d’aquest tipus d’actuacions, aquesta unitat també serveix per promoure les actituds responsables. Al llarg de l’any, es realitzen diferents jornades educatives a les escoles, per tal d’informar sobre els riscos del consum de drogues.

Recordem que la secció canina de la policia compta amb dues gosses: la Nala i la Mia. Fa uns mesos va morir en Jake, un gos molt estimat, que serà rellevat per en Zorro a principis del 2018. Ara, es troba en el procés d’aprenentatge pel què han de passar tots els gossos. Llirinós assenyala que “és un procés educatiu, tenen els seus guies que són la seva parella inseparable i quan ells detecten alguna cosa, cadascú a la seva manera, et diuen on és, són infalibles”.

foto de Policia Local de Lloret de Mar.

Recordem que a les xarxes socials, les publicacions de la secció canina tenen un seguiment superior a les 5.000 visites. Quan va morir en Jake i se li va fer el comiat, les visites a Facebook es van disparar a les 130.000 en només 48 hores.

spot_img

El + Vist