8.3 C
Lloret de Mar

Una setantena de persones participen al Miniforo, prèvia del Foro Excelencia

El fòrum en si comença aquest dimecres a la tarda i s'allarga fins dissabte.

L'alcalde al Miniforo
L'alcalde al Miniforo

Darreres Notícies

Més de 130 ponents mundials de diferents àmbits passaran per Lloret des d’avui fins dissabte per participar al Foro Excelencia 2016, que va donar el tret de sortida ahir amb una petita prèvia oberta a tothom, perquè els lloretencs tinguessin l’oportunitat de participar-hi.

Després que l’alcalde, Jaume Dulsat, donés la benvinguda a la setantena de persones del públic, el primer en intervenir va ser Alberto Lacalle, expresident de l’Uruguai. Segons ell, el que fa tan atractiu el fòrum és la barreja de molts temes interessants.

A l’acte d’ahir també hi va ser present l’expresidenta de l’Equador Rosalía Arteaga, que va venir a Lloret per primera vegada als anys 80, quan participava en un fòrum mundial d’advocades a Barcelona. L’any passat ja va participar a la primera edició del Foro Excelencia i valora molt positivament que aquest any s’hagi obert també als lloretencs.

Un dels moments més dinàmics del Mini Foro d’ahir va ser el taller del químic gastronòmic Pere Castells, que basant-se en la cuina del futur va ensenyar a cuinar una esferificació de iogurt, un suc de taronja natural espès o un pa de pessic amb el microones, entre altres coses. Castells defensa la idea que la cuina pot servir en molts àmbits, per exemple, a Harvard l’utilitzen com a element d’aprenentatge científic, o també és molt important com pot ajudar a la reinserció social.

La tarda d’ahir va acabar amb l’amena actuació del mag Valen, que, entre altres coses, es dedica a la màgia dirigida al món de l’empresa i defensa que les reunions poden ser serioses però divertides i productives a la vegada.

Ahir també van tenir el seu espai el pare Ignacio María Doñoro, fundador de l’ONG Hogar Nazaret de Perú, el publicista Luís Berango i la pianista Samira Tabraue.

El Foro Excelencia en si comença avui i s’allargarà fins dissabte, en el teatre municipal. Els lloretencs interessats en assistir-hi, han de saber que encara queden algunes entrades exclusives per als veïns de la vila a només 50 euros.

spot_img

El + Vist