13.8 C
Lloret de Mar

Sis urbanistes i paisatgistes estudien com es pot millorar Lloret

El regidor responsable del pla operatiu del municipi, Jordi Orobitg, destaca que són sis experts del tot imparcials, sense cap idea preconcebuda de Lloret.

Els experts del seminari, en una sessió de treball al Monterrey
Els experts del seminari, en una sessió de treball al Monterrey

Darreres Notícies

Els sis experts en urbanisme i paisatgisme que participen en el seminari de set dies a Lloret oferiran una visió objectiva i podran remarcar els pitjors defectes i les millors virtuts de la ciutat. Ho ha remarcat el regidor de Promoció Econòmica i responsable municipal del Pla Operatiu de Lloret, Jordi Orobitg.

servicios profesionales jimenez

Durant aquesta setmana analitzen diferents aspectes del municipi, com ara l’estat dels accessos a la destinació des de tots els punts, incloent el projecte de perllongament de la C-32. En la visita als accessos de Lloret, els experts van estar acompanyats d’estudiants que fan tasques de suport, personal d’Habitat Professionals Forum –que és l’entitat organitzadora-, representants de la Mesa Empresarial de Turisme i la gerent en funcions de Lloret Turisme, Elisabeth Keegan.

Els urbanistes també han visitat diferents espais de la vila, com els Jardins de Santa Clotilde, el nucli antic o Puig de Castellet, i els municipis de Blanes i Tossa de Mar -amb els quals Lloret forma una conurbació d’uns 90.000 habitants. Les sortides les complementen amb reunions amb empresaris, tècnics municipals d’urbanisme i medi ambient, amb regidors del ple i també tenen previst trobar-se amb representants veïnals.

L’objectiu del seminari, que acaba aquest dissabte, és replantejar Lloret com a destinació turística des del punt de vista de l’urbanisme. La idea és donar a conèixer unes primeres conclusions a finals de setmana, mentre que les definitives se sabran més endavant.

El regidor reconeix que aquesta actuació és molt rellevant, tot i que recorda que ja van impulsar fa un temps la primera acció del pla operatiu: van encarregar un estudi per instal•lar fibra òptica al municipi.

En total, el pla operatiu consta de 29 accions.

spot_img

El + Vist