Diumenge, 7 març 2021
12.2 C
Lloret de Mar
Socorristes en acció

Els socorristes de Proactiva fan més de 37.000 accions preventives a Lloret al llarg de l’estiu

És una de les dades que destaca l'informe del servei de salvament marítim d'aquest estiu.

Socorristes en acció

Darreres Notícies

Jenn Díaz (ERC) reinvindica l’entrada massiva de les dones a la presa de decisions

Amb la mirada posada al 8M, l'escriptora i diputada ha presentat el seu llibre 'Dona i poder' aquest dissabte a Can Gallissà.

Més de 600 atletes, al control federat de La Sansi a Lloret

La prova s'ha fet aquest dissabte amb la presència destacada del mediàtic Àlex Roca, que corre amb paràlisi cerebral, i del lloretencs Jonathan Romeo, entre altres.

Dulsat tem que el repartiment de les ajudes es converteixi en “cafè per a tothom”

Ha estat en l'acte 'Nous paradigmes competitius en les destinacions de sol i platja', organitzat aquest dijous per la patronal turística Exceltur.

La restauració pot obrir fins a les 17h a partir el proper dilluns

L’alcalde de Lloret dona la benvinguda a les noves mesures i amb la mirada posada ja a l’estiu assegura que "ara hi ha molt en joc".

L’equip del videoclip ‘No calles’ està format sobretot per dones joves de Lloret

El projecte, que busca conscienciar en contra de la violència masclista, s'estrena aquest dissabte (19h) al Teatre de Lloret de Mar.

Les assistències lleus a les platges de Lloret s’han mantingut respecte l’any anterior, mentre que s’han incrementat les intervencions una mica més greus i les accions preventives. Tot i així, Proactiva considera que ha estat una temporada normal, molt similar a la de cada any.

El servei de salvament al litoral lloretenc va acabar fa uns dies i ara s’ha fet públic l’informe amb les dades corresponents. Els socorristes han fet prop de 3.000 intervencions, la majoria per picades de medusa, ferides lleus, cremades solars o contusions. Silvia Segura, responsable de qualitat i gestió de dades de Proactiva, ha explicat que també hi ha hagut bastants luxacions, lipotímies i politraumes, tot i que no s’han hagut de fer intervencions de les considerades molt greus.

Pel que fa a les accions preventives, se n’han fet més de 37.000. El motiu és que s’han doblat el nombre de banderes grogues respecte l’estiu passat i, per tant, hi ha hagut més dies de mala mar o problemes per al bany.

Una altra xifra per destacar són les assistències a persones discapacitades que volen gaudir del bany. En aquest sentit, s’han fet més de 500 serveis.

Les dades, difoses per l’empresa Proactiva, fan referència a un període de cinc mesos, entre el 15 de maig i 15 d’octubre.

L’Ajuntament de Lloret destina cada any una important inversió a material i recursos humans per protegir el seu litoral i els banyistes que gaudeixen de les platges. La quantitat puja a més de 375.000 euros i fa que la vila sigui un dels municipis de Catalunya que ofereix el servei de socorrisme durant més temps.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Bernat Ribera accedeix per primera vegada a les semifinals d’una Copa d’Europa d’snowboard cross

El lloretenc va competir amb doble cita a Àustria: dissabte, va ser setzè, mentre que diumenge va acabar en el setè lloc.

Els treballs del camí de ronda entre Lloret i Fenals començaran en tres mesos

S’hi destinaran 730.000 euros. Aquests detalls s’han donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns, quan s’ha ratificat per unanimitat l’acord entre l’equip de govern i la propietat.