16.5 C
Lloret de Mar

Els socorristes de Proactiva fan més de 37.000 accions preventives a Lloret al llarg de l’estiu

És una de les dades que destaca l'informe del servei de salvament marítim d'aquest estiu.

Socorristes en acció
Socorristes en acció

Darreres Notícies

Les assistències lleus a les platges de Lloret s’han mantingut respecte l’any anterior, mentre que s’han incrementat les intervencions una mica més greus i les accions preventives. Tot i així, Proactiva considera que ha estat una temporada normal, molt similar a la de cada any.

El servei de salvament al litoral lloretenc va acabar fa uns dies i ara s’ha fet públic l’informe amb les dades corresponents. Els socorristes han fet prop de 3.000 intervencions, la majoria per picades de medusa, ferides lleus, cremades solars o contusions. Silvia Segura, responsable de qualitat i gestió de dades de Proactiva, ha explicat que també hi ha hagut bastants luxacions, lipotímies i politraumes, tot i que no s’han hagut de fer intervencions de les considerades molt greus.

Pel que fa a les accions preventives, se n’han fet més de 37.000. El motiu és que s’han doblat el nombre de banderes grogues respecte l’estiu passat i, per tant, hi ha hagut més dies de mala mar o problemes per al bany.

Una altra xifra per destacar són les assistències a persones discapacitades que volen gaudir del bany. En aquest sentit, s’han fet més de 500 serveis.

Les dades, difoses per l’empresa Proactiva, fan referència a un període de cinc mesos, entre el 15 de maig i 15 d’octubre.

L’Ajuntament de Lloret destina cada any una important inversió a material i recursos humans per protegir el seu litoral i els banyistes que gaudeixen de les platges. La quantitat puja a més de 375.000 euros i fa que la vila sigui un dels municipis de Catalunya que ofereix el servei de socorrisme durant més temps.

spot_img

El + Vist