20.1 C
Lloret de Mar
Discoteca Colossos, durant l'estiu del 2011

Suspès el judici pels aldarulls de Lloret del 2011 perquè només es presenten dos dels 20 acusats

Els processats s'enfronten a penes d'entre 2 i 9 anys de presó per delictes de desordres públics, atemptat a agents de l'autoritat, lesions i danys.

Discoteca Colossos, durant l'estiu del 2011

Darreres Notícies

Els aldarulls de la matinada de l’11 d’agost del 2011 a Lloret de Mar han trigat més de sis anys en arribar a judici i, tot i això, s’ha hagut de suspendre perquè només han comparegut dos dels 20 acusats, segons l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Els processats s’enfronten a penes d’entre 2 i 9 anys de presó per delictes de desordres públics, atemptat a agent de l’autoritat, lesions, danys i robatori amb força.

D'esquenes i amb el traductor al mig, els dos únics acusats que s'han presentat al judici pels aldarulls de Lloret de Mar del 2011 (ACN)

Tots els acusats són estrangers (de nacionalitats francesa, alemanya, noruega, holandesa, ucraïnesa i suïssa) i, de fet, setze d’ells ja estaven declarats en rebel·lia. Per això, el jutjat penal 3 de Girona preveia jutjar aquest dimarts quatre dels implicats en la batalla campal, dels quals finalment només dos s’han presentat a la vista.

L’acusació popular, exercida per la patronal de l’oci nocturn Fecasarm (Federació , demana penes “exemplars” i recorda que els aldarulls, originats arran del desallotjament d’una discoteca perquè va deixar de funcionar l’aire condicionat, van ser “molt greus”. Aquesta agrupació va decidir en el seu dia personar-se en el procediment atès que ho consideren un “greu perjudici al sector de l’oci nocturn, no només de la localitat de Lloret de Mar, sino de tot Catalunya”.

Els fets van ocórrer la matinada de l’11 d’agost del 2011 quan la policia va obligar a desallotjar les 1.800 persones que hi havia a la discoteca Colossos perquè no funcionava l’aire condicionat i hi havia casos de lipotímia. Els esvalotadors van aprofitar aquest moment per infiltrar-se entre la multitud i llançar objectes contra els agents i els seus vehicles, a banda d’incitar altres persones a fer el mateix. Els aldarulls van comportar danys al mobiliari urbà i desperfectes, entre d’altres.

L’Ajuntament va ordenar el tancament de la discoteca Colossos pels problemes tècnics, i la calma va tornar als carrers, però un miler de veïns van manifestar-se pocs dies després per reclamar un turisme de qualitat.

spot_img

El + Vist