16.5 C
Lloret de Mar
Logotip de la constructora

Teyco assegura que les obres de Can Xardó es van adjudicar per concurs

La constructora ha tornat a negar haver fet cap donació a Catdem amb l'objectiu de rebre un tracte de favor.

Logotip de la constructora

Darreres Notícies

La constructora Teyco assegura que les obres de Lloret es van adjudicar per concurs i van ser incloses al Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), que depèn del Ministeri de Política Territorial.

L’empresa ho ha fet públic a través d’un comunicat, en què apunta que l’any 2009 va facturar més del doble a ajuntaments d’ERC i del PSC que als de CiU. En aquest sentit, ha tornat a negar les acusacions de pagaments de comissions a CDC. Tot i així, reconeix que va fer una donació de 100.000 euros a la fundació convergent CatDem, tot i que remarca que era una donació legal i transparent que no tenia relació amb la recerca d’un tracte de favor.

Segons explica en el comunicat, la donació era “petita” i “ni s’apropa” a “l’hipotètic 3%” que s’investiga i els diners anaven destinats a “contribuir en la millora i l’avenç de la societat catalana”. Teyco afegeix que la del 2009 va ser l’aportació més alta i entre el 2007 i el 2014 fins i tot va haver-hi anys que “no se’n va fer cap” i es va mantenir l’activitat de l’empresa “amb total normalitat”.

Entre el 2007 i el 2014 l’empresa va facturar 148 milions d’euros a ajuntaments catalans, dels quals 53 es van facturar a consistoris governats per CDC. L’empresa també indica que la facturació derivada de contractacions de la Generalitat en aquest període va ser de 97 milions sobre una xifra total de negoci de 569 milions.

Recordem que divendres passat, la Guàrdia Civil va entrar a l’Ajuntament de Lloret per demanar el contracte del 2009 amb Teyco per les obres del parc de Can Xardó, d’1,7 milions d’euros, finançats, com hem dit, pel FEIL. A banda de Lloret, Teyco també ha puntualitzat que es van adjudicar amb concurs les obres que investiga la Guàrdia Civil a Figueres, Sant Celoni i Torredembarra.

spot_img

El + Vist