13.8 C
Lloret de Mar

Tots els grups estenen la mà per treballar colze a colze amb CiU

El ple es va fer dissabte amb un centenar d'espectadors.

Dulsat, investit alcalde
Dulsat, investit alcalde

Darreres Notícies

Jaume Dulsat va ser investit alcalde dissabte, en el ple de constitució, on –enmig d’una gran expectació- CiU va obtenir de nou l’alcaldia de la vila, amb el suport del PPC.

servicios profesionales jimenez

Aquest serà el quart mandat consecutiu en què CiU governa a l’Ajuntament. Es manté la incògnita de saber amb qui ho farà com a equip de govern. Tot indica que tindrà al costat el PSC, però podria sumar alguna altra formació.

En el seu discurs com a batlle, Dulsat va assegurar que ha entès el missatge i que, tal i com li exigeix la ciutadania, hi haurà pactes. El nou batlle de Lloret destaca que ha arribat el moment de “fer més carrer i menys despatx” i tornar a “acostar la política a la ciutadania, perquè deixi de ser un problema i passi a ser part de la solució“.

El discurs de Dulsat va tancar el ple de constitució, en què va donar veu als diferents grups, que són un total de 8. La resta de formacions van estendre la mà a treballar colze a colze amb CiU, però amb condicions.

Marc Fuertes, del MILLOR i, de nou, cap de l’oposició, que va assegurar que si veuen que es fa realitat la voluntat de canvi, el grup serà “conciliador, col·laborador i proper”; si no, es trobaran amb una oposició ferma, dura i poc permissiva. De fet, el Moviment Independent de Lloret, al mateix ple de constitució, ja va demanar a CiU una primera reunió per concretar propostes com recuperar la gestió de la recollida d’escombraries i buscar solucions a l’atur.

En la sessió de dissabte, el PSC va tornar a tenir representació a l’Ajuntament. Antonio Lorente va apel·lar a la voluntat de diàleg.

Jordi Orobitg, d’ERC-Avancem, va aprofitar l’ocasió per reivindicar el 27-S com a “repte en l’àmbit nacional”.

Xavier Rodríguez Pacios, d’ICV-EUiA, va marcar territori.

Jordi Hernández s’estrenava com a portaveu d’una nova formació al consistori: Ciutadans.

Enric Martínez, del PPC, va argumentar el suport a Jaume Dulsat com a alcalde, perquè la formació sempre va assegurar que donaria suport a la força més votada.

Finalment, Paulino Gracia, de En Lloret sí, se puede, va apel·lar a treballar a favor de qui pateix més la crisi.

El ple de constitució va generar una gran expectació. Des de la sala de l’Ajuntament, més de 100 persones van presenciar la sessió, que va constar de dues parts. En la primera, els 21 nous regidors van prometre o jurar el càrrec. I en la segona, van votar l’alcalde.

El resultat va ser el següent: 7 vots per Jaume Dulsat, 4 per Marc Fuertes, 2 per Jordi Orobitg, 2 per Xavier Rodriguez Pacios, 2 per Jordi Hernández i 1 per Paulino Gracia. Els 3 vots restants van ser en blanc, del PSC.

spot_img

El + Vist