13.9 C
Lloret de Mar
Una mostra del tractament que s'està fent

Tractament preventiu contra les plagues de l’eruga processionària als pins

L'Ajuntament du a terme aquest tractament en els pins dels espais freqüentats per veïns, com parcs, voreres, parades de bus o llocs de pas, ja que l'eruga provoca al·lèrgies fortes en persones i animals de companyia.

Una mostra del tractament que s'està fent

Darreres Notícies

L’Ajuntament torna a activar el tractament preventiu contra l’eruga processionària. Es tracta d’una plaga que ataca els pins i que a les persones els pot provocar al•lèrgia a la pell o als ulls; a més, també té efectes perjudicials per als animals de companyia.

El regidor de Medi Ambient, ha alertat especialment les persones que tenen nens petits o gossos, que de manera inconscient poden jugar amb les erugues. En el cas dels gossos, cal tenir en compte que el principal perill és si toquen l’eruga amb la llengua, ja que les pues de la processionària provoquen necrosi i l’animal pot perdre el tros de llengua que ha estat en contacte amb les pues; i a nivell de laringe li pot provocar l’asfíxia portant, fins i tot, a la mort.

A Lloret es fan dos tractaments cada any per evitar la proliferació d’aquests cucs, que viuen dels pins. L’última actuació es va fer a finals del 2016 i ara ha començat una segona tanda preventiva. I és que, després d’un hivern que ha estat càlid, s’ha detectat la presència d’aquesta eruga en algunes zones de la vila.

El tractament aplicat és el més avançat que hi ha. Consisteix en injectar un producte específic al tronc del pi, que acaba matant l’eruga però que és innocu per a la resta d’animals. És més perjudicial per l’arbre, però és més beneficiós per a les persones.

El regidor ha aclarit que l’Ajuntament només té potestat per actuar als espais públics. Per això fa una crida als particulars que puguin tenir plagues a les seves finques privades perquè duguin a terme les actuacions necessàries per evitar que la processionària s’escampi.

Aquest control s’està fent en espais verds públics, com per exemple al parc de Can Sabata, la plaça Domènech Moner, els voltants de l’institut Coll i Rodès, passeig de fenals, parc de les Olors, Castell de Sant Joan, Teatre de Lloret, el parc de Can Xardó, la plaça Alfred Sisquella, el mirador de l’Àliga, l’anomenat parc de l’Scalextric, i en altres indrets.

La finalitat és aplicar el tractament preventiu contra l’eruga en els pins que estan situats en zones freqüentades per veïns, com parcs, voreres, parades de bus o llocs de pas. Des de l’Ajuntament, es demana precaució a la població a l’hora de passejar a prop de pinedes fins que acabi l’hivern.

spot_img

El + Vist