7.2 C
Lloret de Mar

UDC torna a tenir un comitè executiu local a Lloret de Mar

El candidat d'Unió per al 27-S, Ramon Espadaler, ha explicat que la formació en l'àmbit local també treballarà de cara als comicis autonòmics.

UDC de Lloret amb Espadaler i Dilmé
UDC de Lloret amb Espadaler i Dilmé

Darreres Notícies

Unió Democràtica de Catalunya (UDC) torna a tenir un comitè executiu local. Tot i que la seva creació coincideix amb la ruptura de la federació amb Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), el president intercomarcal d’UDC, Xavier Dilmé, ha assegurat que ja s’hi treballava des d’abans de les eleccions municipals, amb l’objectiu de tenir presència a la població i fer un seguiment de la temàtica local.

servicios profesionales jimenez

La formació s’ha reunit aquest dimarts a la tarda amb la presència del candidat a les eleccions del 27-S, Ramon Espadaler, que ha afirmat que l’executiva local també treballarà de cara als comicis autonòmics.

Espadaler ha assegurat que des de la ruptura amb CDC, Unió té més força i “Lloret n’és un exemple clar”, perquè el nombre de militants ha crescut en les últimes setmanes i encara esperen créixer més. Segons el candidat unionista, els ciutadans “entenen UDC com la continuació d’una Convergència i Unió fermament nacionalista, que defensava amb coratge i fermesa els legítims interessos del país, però que no estava instal·lada en les tesis d’ERC en la declaració unilateral d’independència a la cantonada”.

En aquest sentit, ha afegit que la seva formació té “seny” i que aposta pel dret a decidir a través d’una consulta, tot i que no ha aclarit quin vot demanarien en una hipotètic referèndum. Sí que ha dit que el que cal és “dialogar i buscar una resposta a través de la democràcia”, ja que “una declaració unilateral no solucionarà res perquè no serà entesa a nivell europeu i pot tenir conseqüències negatives per a Catalunya”.

La presidenta d’UDC a Lloret és Azucena Marín i el vicepresident, Joan Carles Fernández, exregidor de l’Ajuntament de Lloret, que ha explicat que el seu objectiu serà, principalment, crear debat sobre els temes que interessen el municipi i els seus ciutadans. Fernández ha afirmat que encara és aviat per dir si es presentaran a les properes eleccions municipals, tot i que, per ara, la voluntat hi és.

spot_img

El + Vist