10.1 C
Lloret de Mar
Alumnes fent la Selectivitat

Un centenar d’alumnes de Lloret fan la Selectivitat aquests dies

Les proves van començar dimarts i acaben avui dijous.

Alumnes fent la Selectivitat

Darreres Notícies

Un centenar d’alumnes de Lloret s’han presentat a les Proves d’Accés a la Universitat, que acaben avui dijous i van començar dimarts passat. En concret,49 són de l’Institut Coll i Rodés, 19 del Rocagrossa i 32 de la Immaculada Concepció.

A Catalunya, assisteixen a la convocatòria de la selectivitat gairebé 34.000 alumnes, un 5,6% més que l’any passat. Del total d’estudiants que es presenten a la selectivitat, més de 27.000 ho fan a través del batxillerat, mentre que 2.700 pertanyen a cicles formatius de grau superior.

Com cada any, les proves d’accés es divideixen en dues fases: la general, que és obligatòria per a tots i que consta de 5 exàmens, i l’específica, de caràcter voluntari, amb fins a 3 proves que serveixen per pujar nota.

La principal novetat és que Història de la Filosofia deixa de ser obligatòria i passa a la fase específica. Però no és l’única, ja que també es reservarà com a mínim una plaça a cada grau universitari per a estudiants d’ètnia gitana.

A més, per primera vegada, una alumne de la Vall d’Aran fa els exàmens de la selectivitat en aranès. Es tracta de Lourdes Bruna, de disset anys, que considera que és el seu dret fer les proves en aquest idioma, perquè és una llengua oficial de Catalunya.

El valor de la nota de batxillerat és del 60% i el de les proves és del 40%.  Els resultats se sabran a partir del 27 de juny.

Seguim parlant de temes escolars, perquè s’ha donat a conèixer el calendari per al curs 2018-2019. Les classes per a educació infantil, primària i secundària començaran el 12 de setembre, mentre que dos dies més tard ho faran les de batxillerat i cicles formatius.

Pel que fa als cursos de formació d’adults, les aules s’obriran el 19 de setembre, mentre que el 26 serà el torn per a les escoles oficials d’idiomes.

Les vacances de Nadal seran del 22 de desembre al 7 de gener. D’altra banda, l’aturada per Setmana Santa es produirà del 13 al 22 d’abril del 2019. La temporada escolar 2018-2019 acabarà, de manera oficial, el 21 de juny del 2019.

spot_img

El + Vist