18.8 C
Lloret de Mar
Roda de premsa a la seu d'ICV - EUiA

Un de cada cinc habitatges d’ús turístic és il·legal, segons ICV-EUiA

El mateix grup municipal va demanar l'estudi del sector, elaborat per l'Ajuntament.

Roda de premsa a la seu d'ICV - EUiA

Darreres Notícies

Un de cada cinc Habitatges d’Ús Turístic (HUTS) a Lloret de Mar és il•legal, ja que té gent empadronada. Aquesta dada l’ha posat de relleu ICV-EUiA, basant-se en un estudi fet per l’Ajuntament, que va demanar el mateix grup de l’oposició.

L’estudi recull que a la vila hi ha uns 2.500 habitatges dedicats a allotjar turistes. La majoria es troba al centre i a la urbanització Serra Brava. Segons ICV-EUiA, proporcionalment a Lloret hi ha molts més habitatges d’ús turístic que a la ciutat de Barcelona i reclama que es reguli aquest sector.

Un sector que, a més, acumula queixes de sorolls per part de veïns i residents, i que el regidor Miguel Gracia considera una competència “deslleial” als hotels. ICV-EUiA anuncia que presentarà una moció al proper plenari per demanar que durant un any no es donin d’alta nous habitatges d’ús turístic a Lloret.

El portaveu del grup, Xavier Rodríguez Pacios, explica que volen donar temps per “elaborar l’ordenança que reguli aquests establiments i per poder inspeccionar els que no acompleixen la llei”.

ICV-EUiA destaca que sovint els habitatges d’ús turístic sobreocupen els pisos o cases, superant els límits marcats per la normativa.

El grup municipal, de l’oposició, afegeix que tant a l’any 2014 com al 2015 es van tramitar 17 expedients sancionadors a habitatges d’ús turístic per infringir l’ordenança de civisme de Lloret.

spot_img

El + Vist