11.4 C
Lloret de Mar
Can Comadran

Una xerrada sobre les cases i construccions dels ‘Americanos’

Can Comadran

Darreres Notícies

Una xerrada sobre les cases senyorials i les altres construccions dels indians a Lloret inaugurarà la quarta edicio de la Fira dels Americanos.

El ponent serà el lloretenc Jordi Soliguer, que explicarà com eren les cases indianes, tant les que hi havia abans com les poques que encara queden. Segons Soliguer, el més important d’aquells habitatges era la imatge que s’enduien els veïns quan els contemplaven des de fora.

Jordi Soliguer lamenta que actualment quedin poques cases construïdes pels Americanos, però argumenta que el context històric i l’evolució que va viure Lloret quan va passar d’un poble pescador a una destinació turística, van provocar que es prenguessin unes decisions concretes, sense pensar en el patrimoni del municipi.

A banda dels habitatges dels indians, Jordi Soliguer també parlarà de Sant Pere del Bosc i de les cúpules de l’església de Sant Romà.

La xerrada es farà demà divendres a les vuit del vespre a la sala de plens de l’Ajutnament. Tot i que l’acte inaugurarà de manera oficial la fira, les parades obriran al migdia.

spot_img

El + Vist