22.4 C
Lloret de Mar
Cartell de la convocatòria

Vaga general a Catalunya aquest divendres per reivindicar els drets i les llibertats

Una vaga que coincideix amb les mobilitzacions que s'estan duent a terme aquests dies arreu de Catalunya per rebutjar la sentència del Tribunal Suprem.

Cartell de la convocatòria

Darreres Notícies

Vaga general a Catalunya, demà divendres. La convoquen Intersindical – CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya per reivindicar els drets i les llibertats. Una vaga que coincideix amb les mobilitzacions que s’estan duent a terme aquests dies arreu de Catalunya per rebutjar la sentència del Tribunal Suprem.

La portaveu d’Intersindical a les comarques gironines, Àngels Torrents, remarca que cal reivindicar drets fonamentals davant de la repressió del Govern espanyol. Torrents ha matisat que absolutament tothom té dret a fer vaga, encara que altres sindicats, com CCOO o la UGT, no s’hagin sumat a la convocatòria.

L’acte central de la vaga de demà serà la manifestació, que començarà a les cinc de la tarda als Jardinets de Gràcia de la ciutat de Barcelona. Precisament, és el punt on acabaran les cinc grans Marxes per la Llibertat que van sortir ahir dimecres des de diferents punts de Catalunya. Així doncs, s’espera que sigui una manifestació molt massiva.

Els dos sindicats que convoquen l’aturada, a través d’un comunicat, han exposat que entre els motius de la convocatòria hi ha la necessitat de fixar un mínim salari digne i la derogació de les reformes laborals del 2010 i el 2012, per restituir els drets laborals i socials i eliminar la precarietat. I és que, tal com apunta Àngels Torrents, cal seguir treballant fort per millorar la situació dels habitants de Catalunya.

La Intersindical – CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya també demanen que el Govern de la Generalitat posi en marxa un Pla de Rescat Social, per garantir serveis públics gratuïts, i que es desenvolupi l’aplicació integral de la Renda Garantida de Ciutadania. A més, consideren important l’aplicació immediata de l’acord d’emergència climàtica, la recuperació de la dació en pagament que reclama el Parlament de Catalunya i la retirada de la Llei de contractes de serveis a les persones, per recuperar els serveis que han estat externalitzats i privatitzats.

spot_img

El + Vist