4.6 C
Lloret de Mar

Els X-Tramp i Teoria del Qua entren a escena al Música a Santa Cristina

Seran el cap de cartell del concert d'aquest divendres en què es potenciarà la música quilòmetre 0

Els membres de Teoria del Quà als estudis de la ràdio
Els membres de Teoria del Quà als estudis de la ràdio

Darreres Notícies

Aquest divendres el cicle de concerts Música a Santa Cristina fa una clara aposta per la música quilòmetre 0, és a dir, l’escena local. Els caps de cartell seran els lloretencs Teoria del Quà i els blanencs X-Tramp.

servicios profesionales jimenez

Anem a pams. Els X-tramp és una formació que reprodueix amb el màxim rigor la música dels coneguts Supertramp, una de les bandes amb més prestigi de finals dels 70 i inici dels 80. El conjunt musical s’endinsa en els detalls instrumentals i vocals, amb l’àmplia varietat de sons de piano, teclats, cordes, guitarres, saxos, clarinet, percussió, harmònica, el baix i la bateria. Un membre de la banda, Jordi Gallart, explica que tot i que el grup ha begut de les influències dels autors dels clàssics com It’s raining again, no se’ls pot etiquetar com una grup musical clònic “perquè nosaltres fem, senzillament, un homenatge a la música dels Supertramp. La seva posada en escena era, més aviat, poca cosa”

El repertori que oferirà X-tramp combinarà les cançons de sempre amb algunes no tan conegudes. A més, l’escenari s’ambientarà amb projeccions que, segons Gallart, “seran molt adients per a l’espectacle que s’ha dissenyat”. El músic també s’ha referit al decorat del concert. En aquest sentit, assegura que el paratge de Santa Cristina és un emplaçament idíl·lic per dur a terme l’actuació. Afegeix que “és un honor perquè a Santa Cristina no hi hem anat mai i vam veure que és un lloc preciós i molt adient a allò que oferirem”.

I després dels X-Tramp, serà el torn dels lloretencs Teoria del Quà. Són 7 joves, amb moltes ganes de menjar-se el món, i practiquen un tipus de música que coqueteja amb l’ska i reggae.

El guitarrista del grup, Alex Giral, argumenta que el repertori de l’audició d’aquest divendres serà molt divers ja que s’intercalaran peces clàssiques amb altres de collita pròpia. A més, assegura que “hem alleugerit una mica el nostre estil i ens hem basat en fer un repertori una mica més slow”

Un dels punts forts dels Teoria del Quà és el directe, el contacte amb el públic. En aquest sentit, Giralt posa de manifest que la banda ha tocat diverses vegades a Lloret, així com en altres certàmens rellevants com el concurs d’àmbit gironí Destaca’t. Giralt remarca que “intentem sortir el màxim possible perque a Lloret ja ens tenen molt vistos, i els últims anys hem tocat a fora”.`Els projectes de futur del grup lloretenc passen per millorar el so als concerts i, quan acabi l’estiu, tancar-se de nou a l’estudi per gravar una cançó.

Els concerts de X-Tramp i Teoria del Quà seran, aquest divendres, a partir de les 10 de la nit, a la Plaça del Pi, darrera de l’ermita de Santa Cristina. El preu de les entrades és de 15 euros. Es poden adquirir de manera anticipada al Museu del Mar i a taquilla, el mateix dia del concert. A més, abans i després de l’actuació, s’oferirà servei de restauració.

 

spot_img

El + Vist