Xavier Crespo insisteix en la seva innocència i recorrerà al Tribunal Suprem. En aquest sentit, assegura que no ha comès cap negligència ni s’ha enriquit arran dels fets que s’han investigat a l’operació Clotilde.

Recordem que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat Crespo a nou anys i mig d’inhabilitació per càrrec públic i a una multa de 450.000 euros pels delictes de prevaricació i suborn. El tribunal considera provat que, quan va ser alcalde de Lloret, va afavorir l’empresari rus Andrei Petrov en el projecte urbanístic de l’antiga plaça de braus. Ell ho nega rotundament.
Crespo ha argumentat que no té lògica pensar que hi va haver tracte de favor a Petrov, ja que va pagar més diners dels que es va estalviar amb la bonificació de l’impost de construcció. I ha afegit que la sentència deixa ben clar que no hi va haver cap irregularitat en l’àmbit urbanístic.
Cal remarcar que el president del TSJC i del tribunal que va jutjar a Crespo, Miguel Ángel Gimeno, va emetre un vot particular en el qual considera que ni Crespo ni Josep Valls poden ser condemnats per un delicte de prevaricació, ja que entén que la seva actuació no va ser il•lícita. Un fet que Crespo valora molt positivament, ja que creu que els ajudarà perquè el Tribunal Suprem els doni la raó.
Després de tot plegat, l’exalcalde i exdiputat de CiU ha explicat que dóna per tancada la seva etapa política.
Recordem que la sentència també condemna l’exregidor d’Urbanisme Josep Valls i el mateix Petrov. En canvi, han quedat absolts Joan Lluís Perarnau, expresident del club d’hoquei, i Pilar Gimeno, l’arquitecta que treballava per a l’empresari rus.
La sentència també recull que Crespo, Valls i Petrov hauran de retornar a l’Ajuntament de Lloret 133.000 euros més interessos, per les fiances i taxes impagades, en relació a l’impost de circulació que va ser bonificat al seu moment. Quantitat que subsidiàriament assumirà l’emresa de Petrov, DDC, també condemnada com a responsable civil.