5.6 C
Lloret de Mar
Els diferencials d'una llar

La consultora Xènia Illas donarà consells per reduir el consum elèctric a casa

Els diferencials d'una llar

Darreres Notícies

El llumet que queda encès en el televisor, el DVD o qualsevol electrodomèstic quan no els estem fent servir suposa un 6% de la factura elèctrica anual. Per això els consultors ambientals recomanen que s’apaguin completament tots els aparells de casa quan no s’estiguin fent servir.

És un dels consells que la consultora Xènia Illas donarà a la xerrada que s’ha programat aquesta tarda, dins de la Setmana de l’Energia. Una altra recomanació que fa Xènia Illas és que es contracti la factura amb preu variable i s’evitin les tarifes planes.

Cal tenir en compte que a partir de l’1 de juliol entra en vigor la nova factura, que contindrà més detalls. Per això la xerrada d’avui anirà destinada a explicar com serà perquè tothom pugui entendre què paga; i també en donar consells per reduir el consum i, per tant, la despesa que ens suposa l’electricitat.

En els últims cinc anys, el preu del kilowat a la Unió Europea s’ha encarit una mitjana del 5%, mentre que a Espanya l’increment ha estat de més del doble. Xènia Illas reconeix que les coses, des del Govern central, es podrien haver fet millor.

La xerrada d’avui, adreçada a particulars, es farà a les sis de la tarda a la sala polivalent de la biblioteca.

spot_img

El + Vist