10.1 C
Lloret de Mar

Xerrada avui al Casal de la Gent Gran per parlar de la diabetis

Serà a les cinc de la tarda amb la nutricionista i dietista Àngels Pallàs.

Darreres Notícies

Xerrada avui al Casal Municipal de la Gent Gran per parlar sobre la diabetis, que s’ha multiplicat per quatre als últims 35 anys fins a convertir-se en una epidèmia global que afecta 422 milions de persones al món.

És una malaltia crònica causada per la dificultat que té l’organisme en utilitzar el sucre que s’ingereix amb els aliments. Com a conseqüència, el sucre s’acumula i queda a la sang ocasionant la hiperglucèmia, que dóna lloc a la diabetis.

La ponent serà la dietista i nutricionista Àngels Pallàs, que assegura que portar un estil de vida saludable és un factor fonamental per evitar la diabetis Tipus 2. Una dieta adequada i personalitzada, juntament amb la pràctica regular d’exercici físic, mantenir un pes adequat, absència de tabaquisme i consum moderat d’alcohol, són factors que contribueixen a tenir un menor risc de desenvolupar la malaltia.

Segons la ponent, cal aprofitar la dieta mediterrània, tot i que en els últims anys s’han adoptat costums d’altres llocs que han fet incrementar molt el nombre de diabètics.

Àngels Pallàs ha enviat un missatge d’alerta perquè tothom es controli el sucre, ja que, un cop la diabetis ha provocat efectes negatius –com pèrdua de visió-, ja no es pot tornar enrere.

La xerrada, organitzada per l’Associació de Diabètics de Catalunya, es farà aquesta tarda, a partir de les cint, al Casal Municipal de la Gent Gran.

spot_img

El + Vist