17.1 C
Lloret de Mar
Pere Ortega

Una xerrada a Lloret per explicar per què fugen els refugiats i conscienciar la ciutadania

Es farà avui (19:30 hores) a la sala polivalent de la biblioteca i anirà a càrrec de Pere Ortega, investigador i analista en temes de pau, no violència, desarmament i conflictes.

Pere Ortega

Darreres Notícies

Fa uns cinc anys que totes les guerres s’han reactivat i això provoca que milers i milers de persones hagin de marxar dels seus països d’origen per intentar sobreviure en algun altre punt del planeta. Això si no moren a la mateixa guerra o pel camí. Ho lamenta Pere Ortega, que és investigador especialitzat en temes de pau, no violència, desarmament i conflictes, i que aquest vespre ofereix una xerrada a Lloret.

L’organitzen la Plataforma per la Pau i el Centre Delàs d’Estudis per la Pau, sota el títol interrogatiu Per què fugen els refugiats? Pere Ortega remarca que a banda de la guerra de Síria, que ara mateix és la més cruenta, hi ha guerres que fa molts anys que duren, com la del Sudan, la del Iemen o la de l’Iraq. El ponent lamenta que, tot i que es parla molt dels refugiats, la ciutadania està poc conscienciada sobre la problemàtica.

A més, Pere Ortega denuncia la producció i venda d’armes per part dels països desenvolupats, com l’Estat espanyol, que és el setè exportador d’armes del món.

Segons el ponent d’avui a Lloret, hi ha moltes maneres d’ajudar els refugiats. La primera és fer saber a l’Ajuntament que estem disposats a acollir refugiats. Pere Ortega lamenta que el Govern espanyol posi tantes traves per fer-ho realitat.

La xerrada començarà a dos quarts de vuit del vespre, a la sala polivalent de la biblioteca.

spot_img

El + Vist