Dimarts, 2 març 2021
10.7 C
Lloret de Mar
Cristian Fernández, als estudis de la ràdio

Xerrada sobre la clàusula sòl, que genera 5 consultes al dia a l’OMIC

La xerrada anirà a càrrec de l'ADICAE i començarà, avui, a les 19 hores a la sala polivalent de la biblioteca.

Cristian Fernández, als estudis de la ràdio

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

L’Ajuntament de Lloret de Mar dona suport a impulsar una Llei d’Amnistia

Així s'ha aprovar arran d'una moció de Junts per Lloret i ERC, amb el suport de Força Lloret i l'abstenció dels regidors no adscrits. Cs, Lloret en Comú i PSC, molt crítics, hi han votat en contra.

Lloret tindrà un Consell Municipal de les Arts i la Cultura

Així s'ha aprovat per unanimitat al ple d'aquest dilluns amb l’objectiu d'enfortir l’activitat i el teixit cultural de la població i la seva projecció cap a l’exterior.

Les terrasses hauran de tancar-se a la una, excepte en les zones turístiques

És una de les principals novetats de l'ordenança de via pública, que aquest dilluns s'ha aprovat de manera definitiva.

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

El regidor de Consum, Cristian Fernández, anima tothom a assistir a a la xerrada sobre les clàusules sòl, que es farà aquesta tarda a la sala polivalent de la biblioteca. Anirà a càrrec del coordinador de l’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya (ADICAE), Àlex Daudén.

El regidor ha recordat que aquesta clàusula, que afecta a molta gent, és abusiva perquè fixa un mínim a pagar malgrat que l’Euríbor estigui molt baix.

A la xerrada, l’ADICAE explicarà què han de fer les persones que tinguin aquesta clàusula a la seva hipoteca i vulguin reclamar que els retornin els diners. Recordem que la justícia Europea va donar la raó als usuaris i va sentenciar que les entitats financeres han de retornar l’import als clients. A més, un decret de l’Estat espanyol permet fer la petició de manera extrajudicial, és a dir, sense haver d’anar a judici. El procediment és gratuït i ADICAE s’encarrega de gestionar les demandes de tothom que ho vulgui, però alerta que cal anar amb compte que la proposta del banc sigui satisfactòria per a l’afectat.

Com que el tema té molta complexitat, Cristian Fernández convida a tothom a assistir a la xerrada d’aquesta tarda, on es podran resoldre tots els dubtes.

A més a més, el regidor ha recordat que des de l’OMIC (Oficina Municipal d’Informació al Consumidor), al segon pis de l’Antic Sindicat, també es resolen tots els dubtes a títol personal. De fet, l’oficina atén una mitjana de cinc consultes al dia en aquest sentit.

La xerrada amb l’ADICAE serà aquesta tarda, a partir de les set, a la sala polivalent de la biblioteca.

- Publicitat -

El + Vist

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica