22.6 C
Lloret de Mar

Xerrada sobre la clàusula sòl, que genera 5 consultes al dia a l’OMIC

La xerrada anirà a càrrec de l'ADICAE i començarà, avui, a les 19 hores a la sala polivalent de la biblioteca.

Cristian Fernández, als estudis de la ràdio
Cristian Fernández, als estudis de la ràdio

Darreres Notícies

El regidor de Consum, Cristian Fernández, anima tothom a assistir a a la xerrada sobre les clàusules sòl, que es farà aquesta tarda a la sala polivalent de la biblioteca. Anirà a càrrec del coordinador de l’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya (ADICAE), Àlex Daudén.

El regidor ha recordat que aquesta clàusula, que afecta a molta gent, és abusiva perquè fixa un mínim a pagar malgrat que l’Euríbor estigui molt baix.

A la xerrada, l’ADICAE explicarà què han de fer les persones que tinguin aquesta clàusula a la seva hipoteca i vulguin reclamar que els retornin els diners. Recordem que la justícia Europea va donar la raó als usuaris i va sentenciar que les entitats financeres han de retornar l’import als clients. A més, un decret de l’Estat espanyol permet fer la petició de manera extrajudicial, és a dir, sense haver d’anar a judici. El procediment és gratuït i ADICAE s’encarrega de gestionar les demandes de tothom que ho vulgui, però alerta que cal anar amb compte que la proposta del banc sigui satisfactòria per a l’afectat.

Com que el tema té molta complexitat, Cristian Fernández convida a tothom a assistir a la xerrada d’aquesta tarda, on es podran resoldre tots els dubtes.

A més a més, el regidor ha recordat que des de l’OMIC (Oficina Municipal d’Informació al Consumidor), al segon pis de l’Antic Sindicat, també es resolen tots els dubtes a títol personal. De fet, l’oficina atén una mitjana de cinc consultes al dia en aquest sentit.

La xerrada amb l’ADICAE serà aquesta tarda, a partir de les set, a la sala polivalent de la biblioteca.

spot_img

El + Vist