10.1 C
Lloret de Mar

Xerrada sobre la Mancomunitat de Catalunya, divendres al Club Marina Casinet

El Club Marina Casinet commemora el centenari de la creació de la Mancomunitat de Catalunya amb una xerrada demà al vespre. El ponent serà Joaquim Ferrer, historiador i exconseller de Cultura de la Generalitat, que parlarà de la incidència que van tenir els gairebé deu anys que va durar la Mancomunitat en la història de […]

Consell de la Mancomunitat
Consell de la Mancomunitat

Darreres Notícies

El Club Marina Casinet commemora el centenari de la creació de la Mancomunitat de Catalunya amb una xerrada demà al vespre. El ponent serà Joaquim Ferrer, historiador i exconseller de Cultura de la Generalitat, que parlarà de la incidència que van tenir els gairebé deu anys que va durar la Mancomunitat en la història de Catalunya.

El president del Casinet, Joan Domènech, remarca que la creació d’aquell organisme va ser el primer moviment per intentar tenir un sentit de tot Catalunya. També destaca que totes les comunitats podien crear una mancomunitat, però les quatre diputacions catalanes van ser les úniques que van impulsar-la.

La xerrada amb l’exconseller Joaquim Ferrer es farà demà, a les vuit del vespre, a la seu del Club Marina Casinet.

De cara a diumenge, l’entitat prepara una excursió per anar a veure els camins per on passaven durant la guerra les persones que marxaven a l’exili. El punt de partida serà el Museu de l’Exili de la Junquera. La sortida serà a dos quarts de deu del matí i s’allargarà fins a la tarda.

spot_img

El + Vist