21.6 C
Lloret de Mar

Aturem la C-32 critica que la Generalitat ha tornat a impulsar la prolongació de la C-32 sense tenir en compte el recurs

La plataforma acusa el Govern català de tornar a iniciar els tràmits sense haver modificat el projecte que va ser objecte d'un recurs per part de l'entitat ecologista.

Acció de protesta d'Aturem la C-32
Acció de protesta d'Aturem la C-32

Darreres Notícies

La plataforma Aturem la C-32 acusa la Generalitat de tornar a iniciar els tràmits per allargar l’autopista fins a Lloret sense haver modificat el projecte que havia estat objecte d’un recurs per part de l’entitat ecologista. Recordem que aquest recurs va fer suspendre de manera cautelar l’inici de les obres, l’any passat.

Aturem la C-32 va interposar el recurs judicial per denunciar deficiències ambientals i de sostenibilitat en el tram projectat de l’autopista. Ara afirma que el departament de Mobilitat ha tornat a començar els tràmits per executar el mateix projecte “sense modificar-ne ni una coma” i conclou que aquest tràmit es fa “d’esquenes al recurs judicial presentat”. Un membre de la plataforma, Joan Mora, explica que de moment el recurs segueix en marxa, tot i que la Generalitat ha demanat que se suspengui.

Aturem la C-32 acusa la Generalitat de tenir “interessos amagats” en l’ampliació d’aquesta autopista de Blanes fins a Lloret. En aquest sentit, creu que la reactivació del projecte per prolongar l’autopista estaria relacionada amb el “creixement urbanístic al voltant del nou camp de golf i de la gran superfície comercial” que s’està construint a Lloret.

Davant d’això, l’entitat acusa el departament de Territori i Sostenibilitat d’anar “en sentit oposat” a les polítiques contra el canvi climàtic i el turisme sostenible que promou la mateixa Generalitat. A més, la plataforma indica que les presses del Govern català podrien tenir relació amb la futura renovació de les concessions d’autopistes.

Recordem que, segons la Generalitat, la futura carretera serà de lliure pagament. Segons fonts del departament de Mobilitat, s’ha projectat per millorar l’accés a la Costa Brava, descongestionar la GI-600 i la GI-682, especialment a l’estiu, reduir el temps de trajecte de Blanes a Lloret i alleugerir de vehicles els nuclis de les dues poblacions.

Per la seva banda, la plataforma insisteix en què aquest tram de l’autopista no milloraria el trànsit entre Lloret i Blanes, perquè el 80% dels vehicles són dels veïns de les dues poblacions que no utilitzarien la nova via. I exposa diferents alternatives, com desenvolupar les rondes de Lloret, millorar el transport públic o ampliar la carretera de Blanes a Lloret.

Malgrat les crítiques d’Aturem la C-32, la premsa comarcal apunta que el govern català ha actualitzat la declaració d’impacte ambiental i les modificacions realitzades, i ha exposat a informació pública la revisió del projecte.

spot_img

El + Vist