23.1 C
Lloret de Mar

El Banc de Sang alerta que fan falta donacions perquè hi ha poques reserves

Els dos dies que va haver-hi pluges fortes, les donacions van baixar un 50%. Aquest divendres hi ha campanya a Lloret. Com és habitual, al teatre matí i tarda i al centre cívic del Rieral a la tarda.

Cartell de donació de sang
Cartell de donació de sang

Darreres Notícies

Crida especial per aconseguir donants de sang. A Catalunya, ara mateix, només hi ha reserves per a sis dies i és un invell que es considera baix. Per això des del Banc de Sang i Teixits demanen la col•laboració ciutadana. A Lloret, hi ha campanya aquest divendres.

La tècnica de promoció del Banc de Sang Girona, Meritxell Casacuberta, ha argumentat que les fortes pluges de la setmana passada han perjudicat molt: “Els dos dies que va haver-hi pluges fortes, les donacions van baixar un 50%”.

Per això és molt important que aquests dies tothom que pugui vagi a donar sang. Meritxell Casacuberta recorda que amb aquest petit gest es poden salvar vides.

Recordem que per donar sang els únics requisits són ser major d’edat, pesar un mínim de 50 quilos, no estar embarassada i haver menjat alguna cosa abans.

A l’última jornada feta a Lloret, al juliol, es van aconseguir només 111 donacions. Una xifra que s’espera superar amb escreix aquest divendres. El Banc de Sang serà al teatre de deu a dues i de quatre a nou i al centre cívic del Rieral de dos quarts de sis a nou.

spot_img

El + Vist