5.7 C
Lloret de Mar
Campanya amb els Bombers

El Banc de Sang fa una crida especial per a la donació d’aquest divendres a Lloret

L'objectiu és remuntar les donacions a la vila, que han baixat molt. En els últims deu anys, s'han reduït a menys de la meitat. La campanya es farà al teatre i al centre cívic del Rieral.

Campanya amb els Bombers

Darreres Notícies

Campanya de donació de sang aquest divendres a Lloret. Des del Banc de Sang fan una crida a la població per intentar remuntar les donacions a la vila. En els últims deu anys s’han reduït a menys de la meitat, passant de les 1133 del 2006 a les 504 de l’any passat.

La tècnica de promoció de l’entitat, Meritxell Casacuberta, apunta que l’objectiu per aquest divendres seria intentar arribar a les 200 donacions.

A nivell de Catalunya, s’utilitzen un miler de bosses de sang cada dia. Per això cal que les donacions siguin constants. Ara les reserves als hospitals són les necessàries, però a les portes de les vacances de Setmana Santa cal fer una crida especial perquè en èpoques festives solen baixar les donacions.

Meritxell Casacuberta assenyala que pot donar sang tothom que tingui entre 18 i 65 anys i pesi un mínim de 50 quilos. I recorda que és necessari haver menjat alguna cosa prèviament.

A la campanya d’aquest divendres, a més, també es recollirà plasma. En aquesta ocasió, però, cal que el donant manifesti la seva voluntat i se li reserva cita prèvia, ja que la donació requereix més estona. Les condicions per donar-ne són les mateixes que per donar sang.

Si algú està interessat en donar plasma, pot fer-ho saber al Banc de Sang divendres mateix i se li concertarà cita per a la propera campanya. De plasma, se’n pot donar un cop al mes.

Per tant, des del Banc de Sang es fa una crida a tota la població perquè col•labori amb la campanya d’aquest divendres. L’horari és de 10 a 14 hores i de 16 a 21 al teatre, o bé de 17:30 a 21 hores al centre cívic del Rieral.

spot_img

El + Vist