6.8 C
Lloret de Mar
Cartell de la campanya

Campanya de donació de sang, aquest divendres al teatre i al Rieral

La campanya que es fa demà a Lloret coincideix amb el darrer dia de la marató de donants de sang arreu de Catalunya.

Cartell de la campanya

Darreres Notícies

Canvi d’ubicació per recollir la sang, demà a Lloret de Mar. La campanya ja no es farà a la Biblioteca, sinó al teatre municipal. L’horari sí que serà l’habitual: al llarg de tot el dia, al matí, de deu a dues, i a la tarda, de dos quarts de cinc fins a les nou. I demà també es recollirà també al centre cívic del Rieral, en horari només de tarda, de dos quarts de sis a les nou.

Es fa una crida a la població perquè doni sang, ja que és molt necessària en hospitals i centres sanitaris. Un dels donants habituals a Lloret és Dani Torrente, president de la Casa de Cúllar. Ha explicat a la ràdio que fa aquest gest de forma periòdica des dels anys 90. Ell mateix ha comentat que es va conscienciar arran d’un problema familiar i, des d’aleshores, se sent molt bé col·laborant amb la causa.

La campanya que es fa demà a Lloret coincideix amb el darrer dia de la marató de donants de sang arreu de Catalunya. Va arrencar dijous passat per revertir la caiguda de les reserves existents i ha aconseguit ja més de 5.000 donacions.

La campanya confia arribar a la xifra de 10.000 donacions, que permetin fer front a un descens del 25% de les reserves, després de les festes de Nadal i l’epidèmia de grip.

Els hospitals ha que han rebut més donacions són el de Sant Pau i el Clínic, tots dos a Barcelona. A Girona, l’Hospital Josep Trueta ha multiplicat per deu les donacions. Fins ara, un 28% de les persones que han participat en la marató era la primera vegada que donaven sang.

En general, totes aquelles persones que tinguin entre 18 i 70 anys poden donar sang sempre que superin els 50 quilos. En cada donació, es recull una quantitat estàndard per a tots els donants de 450 mililitres. Cal tenir en compte que entre una donació i una altra ha de passar un mínim de dos mesos. Es recomana que les dones donin sang un màxim de tres vegades l’any i els homes, un màxim de quatre.

 

spot_img

El + Vist